Oljefondforvalter refser norske medier etter bonusbom

Singapore-forvalteren Dr. Tan Chong Koay, som ble feilaktig omtalt som mottakeren av 500 millioner kroner i bonus fra Oljefondet, refser norske medier for tabbeomtalen.

REAGERER PÅ OMTALE: Singapore-forvalteren Dr. Tan Chong Koay (til høyre) mener norsk media har håndtert omtalen av en utbetaling fra NBIM på 500 millioner kroner svært dårlig.
Publisert:

- Vi fikk ikke denne superbonusen. Vi er ikke dømt for innsidehandel. Dette skadet mennesker. De må være mer forsiktige, her var det gjort mange tabber, sier Dr. Tan om norske journalister til Finansavisen.

Dagsavisen utpekte i Oktober i fjor selskapet Pheim Asset Management som mottaker av gigantbonusen fra Statens pensjonsfond utland, noe Norges Bank til slutt gikk ut og avviste.

Les også: - Singapore-firma fikk halv milliard av Oljefondet

Det ble senere klart at britiske Prosperity Capital Management, med en svensk megler i spissen, var bonusmottakeren.

Les også: - Pheim er ikke 500-millionersforvalteren

Finansavisen har møtt økonomidoktoren i selskapets moderate toetasjes rekkehus ved siden av en karaokebar i utkanten av Singapore sentrum, hvor han i hvert fall fram til årsskiftet forvaltet deler av Norges oljeformue.

Verken han eller Norges Bank vil bekrefte om de fortsatt har et samarbeid.

– Hva tror du? Vi var irritert. Men jeg vil ikke gå nærmere inn på det. Det var dårlige nyheter for oss, sier han på spørsmål om hvordan han reagerte på medieomtalen.

Forvalteren reagerer også på at boten på én million kroner de fikk for markedsmanipulasjon, ble beskrevet av NA24 som en «høyprofilert innsidesak».

Oljefondsjef Yngve Slyngstad har uttalt at han ble overrasket over at de fikk bot i saken. Dom i ankesaken er ventet å falle snart.

Les også:

Oljefondet beholder omstridt forvalter

Setter tak på Oljefondets bonuser

Forsvarer dømte forvaltere

- Finansministeren bagatelliserer lovbrudd

To uker med kritikk og hemmelighold

Publisert: