Dette er de mest aktive ligaene i Aksje-NM

- Konkurransen har blitt en skikkelig snakkis her oppe, sier representanter fra Handelshøyskolen i Bodø.

OVERSIKT OVER DE MEST AKTIVE LIGAENE: Handelshøyskolen i Bodø (nede til venstre), Handelshøyskolen i Trondheim (nede til høyre), Nydalen videregående skole (i midten) og Vågsbydg videregående skole (øverst).
Publisert: Publisert:

- Vi dro igang med en kick-off samme dag som Aksje-NM startet, og nå har vi rekordmange deltakere som er med i vår interne gruppe. Folk sitter overalt på skolen og trader aksjer med ipader og telefoner.

Det sier Fredrik Elvebakk og Kjetil Fjellgård ved Handelshøyskolen i Bodø (HHB). De representerer gruppen med flest deltakere så langt i Aksje-NM - hele 39 stykk.

Ifølge representantene er imidlertid det reelle tallet mye høyere.

- Mange av deltakerne i gruppen er i realiteten andre studentlag med både 3 og 4 personer, så man skal ikke se bort fra at det er nærmere 100 personer med i denne interne ligaen, sier de videre.

Nystartet børsgruppe

Etter å ha vært stillegående noen år har børsgruppen ved HHB tatt tak og skapt et engasjement som er sterkere enn noen gang.

- Ved gjenopplivingen av børsgruppen ville vi starte en intern liga hvor ulike studenter kunne konkurrere med hverandre. Dermed passet det veldig bra at Aksje-NM startet nå for da valgte vi å gjøre dette via E24.

Les også

Rekordmange studenter med i årets Aksje-NM!

Representantene beskriver det utrolige behovet etter en slik konkurranse og tviler ikke på at flere vil delta i gruppen.

- Det er fortsatt mange som er lystne på å være med, men som tror man ikke lenger kan melde seg på, så vi har en liten informasjonsjobb foran oss. Men vi skal trykke på videre.

Ønsker mer aksjeforståelse

Målsetningen for gruppen er i første omgang å formidle om aksjemarkedene og samtidig skape engasjement rundt dette.

- Vi stiller ingen krav om tidligere erfaring, og målsetningen er ganske enkelt å få med flest mulig medstudenter til å bli flinke innen aksjehandel. Vi gir tips og viser hvordan man kan opprette konto.

Les også

- Aksje-NM vil definitivt fargelegge CV-en!

Ved siden av konkurransen kommer de til å ha ukentlige kurs og neste uke får gruppen besøk av en foreleser fra Yale.

HHIT hakk i hel

Lasse Agentoft Eggen: Leder Invest ved HHiT

Litt lenger ned på norgeskartet befinner vi Handelshøyskolen i Trondheim (HHiT) med sine 17 påmeldte deltakere.

- Ettersom at E24 har opprettet ligasystemet kan vi følge med på hvem som leder internt i gruppen. Dette er en fin funksjon vi har valgt å benytte oss av denne, sier Lasse Eggen, leder for Invest ved HHiT, og fortsetter:

- Målet for deltakelsen er å skape såpass god konkurranse innad i gruppen at en av skolens representanter vil gå helt til topps.

Ifølge Eggen tok gruppen første uke som en oppvarmingsrunde slik at alle skulle bli kjent med handelsplatformen. Denne uken derimot har de introduserte den første ukeskonkurranse.

Les også

Rektorer anbefaler deltakelse i Aksje-NM

Han påpeker videre at erfaringen blant deltakerne er varierende og at alle er velkommen til å delta.

- Noen deltakere har kjennskap til norske selskaper og andre er ivrige på å se hvordan aksjemarkedet egentlig fungerer. Håpet er at vi skal kunne skape større engasjement rundt det å foreta investeringer med sine egne penger, avslutter han.

Videregående skoler også i toppen

I tillegg til skoler på høyeste utdanningsnivå, finner vi også mange engasjerte blant den yngre garde.

Tidligere har E24 skrevet om Nydalen videregående skole, hvor det er aksje-feber i alle klasserom. Gruppen har så langt registrert 22 deltakere og er med det på 5. plass.

Les også

Nydalen videregående skole er med i Aksje-NM

Øystein Leirtun: Lærer ved Nydalen videregående skole

- Jeg har sjelden sett så engasjerte elever. Flesteparten av dem diskuterer kjøp og salg og er inne og trader minimum en gang i timen, sier avdelingsleder og lærer ved Nydalen videregående skole, Øystein Leirtun til E24, og fortsetter:

- Vi kjører kontinuerlig på infoskjermer om konkurransen og hvordan de kan melde seg på. Nå er det E24 som vises, ikke lenger Facebook.

Han forteller også om at flere klasser som vil legge opp til deltakelse gjennom undervisningen og nevner samtidig en artig historie fra forrige uke:

- Jeg ble gjenfortalt en morsom episode fra en historietime forrige uke. Midt under undervisningen er det en av elevene som plutselig roper ut: «Nei, Telenor stuper».

Tradisjon i Kristiansand

Lenger sør, ved Vågsbygd videregående skole, finner vi også et betydelig engasjement.

Synnøve Ask

- De siste 4 årene har vi på skolen hatt som tradisjon at 2. og 3. klasse i samfunnsøkonomi får være med på E24s Aksje-NM. Dette for å invitere elevene til en realistisk forståelse for aksjemarkedene som er en viktig del av norsk økonomi.

Det sier lærer Synnøve Ask til E24 og fortsetter:

- Alle synes det er veldig gøy og de snakker om det i friminutter og ringer hverandre i helgene og spør om hvordan aksjene har beveget seg.

Hun påpeker samtidig at det hjelper at elevene får mulighet til å konkurrere mot læreren.

- Vi kan absolutt anbefale dette også for andre skoler.

Ellers på listen figurerer blant annet aksje-forumene Xtrainvestor og Tradefloor hvor enkelte av deres medlemmer har meldt inn hver sin gruppe.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om