Investtech kommer med ukens aksjetips.

Tre aksjer du bør selge før ferien

Vi tar for oss tre aksjer som kan være gode salgskandidater. 

 • Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Denne uken ser vi på tre aksjer som er teknisk negative. Hvis man vil rydde i porteføljen før man tar ferie, kan disse tre aksjene være gode salgskandidater.

Nordic Semiconductor ligger i en fallende trend. Fallende trender gjenspeiler at bedriften er inne i en negativ utvikling og at kjøpsinteressen blant investorer er avtagende. En videre negativ utvikling innenfor trenden indikeres. Negativ volumbalanse, som innebærer at aksjen faller på høyt volum og stiger på lavt volum, svekker aksjen ytterligere. Aksjen tester støttenivået ved 34 kroner, noe som kan bremse nedgangen på kort sikt.

Petroleum Geo-Services ligger i en fallende trend og fortsatt negativ utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har dessuten brutt ned gjennom halslinjen i en hode-og-skuldre-formasjon og utløst et salgssignal. Signalet ble utløst på en høy omsetning, noe som indikerer en økende pessimisme blant investorer. Det ligger noe støtte ved 17,70 kroner. Et brudd ned gjennom dette nivået vil være et negativt signal. Aksjen er negativ på innsidehandler.

Kid ble børsnotert i november til kurs nær 30 kroner, og nådde en topp på 33 kroner i slutten av februar. Aksjen har deretter falt tilbake og det er utløst salgssignaler fra flere formasjoner. Volumbalansen er negativ og indikerer at mange ønsker å selge, mens det er få kjøpere. Dette svekker aksjen ytterligere på kort sikt. Omsetningen er lav, noe som kan gjøre det vanskelig å selge store poster uten å påvirke kursen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Investtech
 3. Nordic Semiconductor
 4. Petroleum Geo-Services

Flere artikler

 1. Investtech: Salgssignaler i fire aksjer

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer du bør holde deg unna i børs-uroen

 3. Investtech: Selg disse fiskeaksjene

 4. Oljeprisen og de tre store norske selskapene

 5. Kommentar: Selg disse oljeaksjene