Får bot av Børsen – styrelederen trekker seg fra flere verv

Harald Espedal trekker seg fra flere verv som følge av at Oslo Børs har ilagt Sandnes Sparebank bot for brudd på informasjonsplikten.

TREKKER SEG FRA VERV: Harald Espedal er styreleder i Sandnes Sparebank, og har onsdag beslutett å trekke seg fra vervene som nestleder i styrene i Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA.
Publisert:

Styret ved Oslo Børs vedtok onsdag å ilegge Sandnes Sparebank et overtredelsesgebyr på 658.400 kroner for brudd på plikten å melde innsideinformasjon til markedet.

Som følge av dette trekker Harald Espedal seg fra vervene som nestleder i styrene i Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA.

Espedal er styreleder i Sandnes Sparebank, og har som følge av børsstyrets beslutning har på eget initiativ valgt å trekke seg fra de to sistnevnte vervene onsdag, opplyser Oslo Børs i en melding.

– Jeg står for de vurderinger Sandnes Sparebank har gjort underveis i denne prosessen, men synes ikke det er riktig å fortsette i styret på Oslo Børs når et selskap jeg er styreleder i blir ilagt overtredelsesgebyr, sier Espedal i meldingen.

Begrunnelsen for overtredelsesgebyret er at Børsstyret konkluderer med at Sandnes Sparebank offentligjorde innsideinformasjon om tap på kundeengasjementer for sent.

Forholdene knytter seg til to inntrufne hendelser som endret forutsetningene for bankens tapsberegninger og som medførte betydelig økte nedskrivninger.

Nedskrivningene påvirket konsernresultatet vesentlig og bidro til behov for å hente inn ny kapital.
Det understrekes at Espedals beslutning om å trekke seg fra styrevervene skjer uavhengig av den videre behandlingen av saken i Sandnes Sparebank. Sandnes Sparebank kan påklage vedtaket i Børsstyret til Børsklagenemnden. Klagefristen er to uker.

Les også

Analytiker om tapene i Sandnes Sparebank:
– Dette burde de ha sett og meldt tidligere

Les også

To kunder gir underskudd for Sandnes Sparebank

Les også

Sparebank 1 SR-Bank byr på Sandnes Sparebank

Publisert:

Her kan du lese mer om