Barclays og Credit Suisse aksepterer milliardforlik

Storbankene Barclays og Credit Suisse går med på å betale 1,3 milliarder kroner i et forlik om bruk av lukkede markedsplasser.

STORBANKER: Det amerikanske finanstilsynet SEC mener de to bankene Barclays og Credit Suisse brøt loven med en type alternative markeder. Nå har begge bankene godtatt et forlik i milliarklassen. På bildet ses logoen til den ene av de to bankene.

Toby Melville Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det amerikanske finanstilsynet SEC mener de to bankene brøt loven med en type alternative markeder kjent som «dark pools». Begge har vedgått å ha handlet feil, og Barclays har gått med på å betale et gebyr på 607 millioner kroner. Credit Suisse må betale 731 millioner.

«Dark pools» lar klienter handle store mengder aksjer anonymt, og prisene oppgis først etter at transaksjonene er gjennomført. Dermed unngår man en del av den rapporteringen som er obligatorisk ved handler i det åpne markedet.

– Slike løsninger spiller en viktig rolle i verdipapirmarkedet, og firmaer som driver «dark pools» må sørge for at de ikke feilinformerer kundene. Disse rekordhøye gebyrene viser at det straffer seg for firmaer som villeder kundene, sier Andrew Ceresney i SEC.

Les også

– Må beholde ro og fatning

Les også

JP Morgan-topp med vanvittig lønnshopp

Les også

Tusvik og Tønne i Aksje-NM: – Har aldri sett en lykkelig aksjeeier

Publisert:

Flere artikler

  1. Storbank godtar milliardforlik med USA

  2. Frykter tradingsystem gjør småinvestorer til tapere

  3. Deutsche Bank til værs etter milliardforlik

  4. Annonsørinnhold

  5. Erstatningskrav ga banksmell i Europa

  6. Danske Bank kaster Danmark-sjefen