Oslo Børs tynges av kursfall for Equinor

Den negative stemningen fortsetter på ukens siste handelsdag på Børsen. Equinor-aksjen faller godt over fire prosent.

SVING: Fredag åpnet Oslo Børs ned, så snudde den opp. Deretter flatet Hovedindeksen ut etter få minutter, før den igjen gikk nedover.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,18 prosent i sen handel fredag.

Equinor er mest omsatt og faller 4,2 prosent ved 14.40-tiden. Gårsdagen endte i minus for oljegiganten på Børsen, med en nedgang på 1,36 prosent.

Norcod-fall etter storsalg

Norcod har også vært høyt omsatt denne dagen.

Handelen ble automatisk stanset etter noen få sekunder på grunn av store bevegelser i aksjekursen.

Da handelen ble gjenopptatt raste kursen med over 17 prosent. Snaue to timer før Børsen stenger er nedgangen 6,19 prosent.

Isfjord Norway, storeier i den Euronext Growth-noterte torskeoppdretteren, har solgt 1,1 millioner aksjer i Norcod for 92,5 kroner per aksje, tilsvarende et salg på 102 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

Kursen aksjene ble solgt til utgjør en rabatt på heftige 23 prosent fra sluttkurs torsdag. Posten som er solgt utgjorde majoriteten av beholdningen til Isfjord Norway, som inntil nå har vært Norcods femte største eier med 7,7 prosent.

Isfjord blir nå sittende igjen med 200.000 aksjer, tilsvarende en eierandel på rundt én prosent.

En annen eksisterende eier, danske Artha Norcod IV, har kjøpt 800.000 av aksjene, og eier etter det sammen med nærstående selskaper 5,5 millioner aksjer i Norcod.

Vinneraksjene

Everfuel-aksjen var en av dagens vinnere i tidlig handel med en oppgang på over ti prosent i formiddag. Men kursen har snudd til nedgang i sen handel, og aksjen er ned 1,7 prosent.

Norsk Solar har solid oppgang. Ved 14.40-tiden stiger aksjen 7,83 prosent.

Gentian Diagnostics stiger samtidig med 4,01 prosent. Selskapet lanserte før børsåpningen en ambisjon om å generere en estimert årlig omsetning på én milliard kroner innen 5-7 år.

I tillegg setter Gentian mål om å oppnå bruttomarginer ved volumproduksjon på over 60 prosent, samt mål om langsiktig ebitda-marginer på 40 prosent.

Les også

Equinor dro Oslo Børs ned

Børsopprykk for Aker-selskap

Fredag startet Røkke-selskapet Aker Carbon Capture å handles på hovedlisten på Oslo Børs.

Selskapet har tidligere vært notert på Euronext Growth, men har hatt ambisjoner om å rykke opp til hovedlisten siden børsnoteringen i fjor høst.

Aksjen faller 4,73 prosent midtveis i sin første dag på hovedlisten.

Samme dag melder selskapet at de nylig ble notert i det amerikanske OTC-markedet «OTCQX» .

– Flyttingen til hovedlisten og vår notering på OTCQX vil gjøre det mulig for en bredere investorbase å ta del i den spennende karbonfangstreisen, sier administrerende direktør Valborg Lundegaard i en børsmelding.

Negativt bakteppe

Torsdag endte Hovedindeksen på Børsen ned 0,7 prosent.

Oljeprisen er stadig på vei nedover fredag. Ved 14.45-tiden koster ett fat nordsjøolje (brent spot) 72,26 dollar, ned 0,97 prosent siden midnatt.

I Asia peker børsene i ulike retninger fredag morgen. Kvelden i forveien endte også de store indeksene i USA i blandet terreng i kjølvannet av den amerikanske rentebeskjeden.

Les også

Komplett klar for børs - Hagen selger for minst 1,6 milliarder

Publisert: