Børsdagen

Oslo Børs ender uken i pluss

Etter en forsiktig start, ender Oslo Børs med oppgang på ukens siste handelsdag. Norwegian klatrer nær 10 prosent og Røkkes havvindselskap stiger over 17 prosent.

Javad M. Parsa
 • Martin Hagh Høgseth
 • Tyra Kristiansen Stave
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Hovedindeksen viste friskere oppgang tidligere på dagen, men demper seg etter hvert noe og stenger opp 0,61 prosent til 908,44 poeng.

Indeksen trekkes blant annet opp av solselskapet Scatec som stiger 4,6 prosent til 250,0 kroner per aksje, og er blant de ti mest omsatte selskapene.

Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind stiger 17,1 prosent til 6,98 kroner per aksje. Aksjen er også en av Børsens mest omsatte torsdag. I løpet av dagen har aksjen ligget på høyeste aksjekurs siden selskapet gikk på børs i slutten av august.

Torsdag satte Sparebank 1 Markets et kursmål på 9 kroner. Hvis Aker Offshore Wind klarer å fullføre fem havvindprosjekter selskapet har på blokken kan aksjen ha en verdi på 30 kroner, sa analytiker Jonas Meyer ifølge Finansavisen torsdag.

Norwegian er også blant dagens vinnere og klatrer 9,43 prosent etter en tung nedtur dagen før. Onsdag søkte selskapet konkursbeskyttelse for flere av sine datterselskap i Irland. Dette skjedde etter at regjeringen sa nei til å gi mer støtte til selskapet.

Nå har flyselskapet rundt fem måneder på seg til å komme opp med en reorganiseringsplan. Norwegian har overfor den irske domstolen uttalt at selskapet er mer verdt med fortsatt drift, kontra en situasjon hvor selskapet går konkurs.

Les også

Møt de to irene som nå vil avgjøre om Norwegian får overleve

Børsens dyreste aksje splittet

Fra børsdagens åpning har Arendals Fossekompani ikke lengre Børsens dyreste aksje. Tidligere denne uken vedtok generalforsamlingen i selskapet å gjennomføre en aksjesplitt etter at aksjen har vært den dyreste på Børsen i mange år.

Torsdag ettermiddag ble aksjen handlet for 4.700 kroner. Én gammel aksje blir nå til 25 nye. Omregnet til dagens antall aksjer var dermed torsdagens sluttkurs på 188 kroner.

Etter en sterk start for Arendals Fossekompani-aksjen har jubelen stilnet noe. Ved stengetid er aksjen ned 1,6 prosent til 185 kroner.

Les på E24+

Les også: (+) Aksjonærene i Nel bør særlig stille seg selv ett spørsmål

Ingen avklaring fra Seadrill

Kriserammede Seadrill har fredag morgen kommet med en handelsoppdatering stort sett blottet for regnskapstall. Selskapet tapte 1,52 milliarder kroner i løpet av tredje kvartal, basert på nedgangen i kontantbeholdningen. Seadrill-aksjen ender dagen med et fall på 2,18 prosent.

MPC Container Ships stiger 1,87 prosent etter å ha lagt frem tall. Det har også Awilco LNG gjort, og aksjen faller 5,6 prosent.

Ellers på Børsen stiger hydrogenselskapet Nel 2,3 prosent som mest omsatt, mens Adevinta stiger 2,97 prosent og Equinor er opp 0,37 prosent.

Telenor på sin side faller 0,10 prosent. Selskapet varslet torsdag kveld at det selger Tapad, som i salget verdsettes til 2,5 milliarder kroner. Etter nedskrivninger av investeringen sitter Telenor igjen med et tap på 720 millioner kroner.

Oljeprisen handles opp 0,9 prosent for dagen til 44,5 dollar fatet. Det er litt mer forsiktig oppgang på børsene ute i Europa, og i USA åpnet børsene så vidt i minus med ny usikkerhet knyttet til corona.

Les også

Ingen avklaring fra kriserammede Seadrill

Les på E24+

Les også: (+) De grønne aksjene som ennå ikke har gått i taket

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Akers fornybarsatsinger steg på Oslo Børs

 2. Oslo Børs i pluss med solkraft på handelstoppen

 3. Oslo Børs i pluss - Røkkes børsrakett opp 52 prosent

 4. Annonsørinnhold

 5. Oslo Børs stengte ned - grønne aksjer tynget

 6. Kjell Inge Røkkes styreplaner sendte Rec Silicon kraftig opp på Børsen