Juventus-aksjen faller kraftig etter superliga-kollapsen

I løpet av hektiske timer tirsdag kveld trakk alle de seks engelske lagene seg fra utskjelte Super League. De resterende lagene vil fortsatt få turneringen på beina, men aksjemarkedet virker å ha svært liten tro på at det vil skje.

ALENE IGJEN: Juventus, Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Milan og Inter er de eneste klubbene igjen i den nye superligaen. Her fra Juventus og Barcelonas gruppespillskamp i Champions League før jul.
Sportsbusiness
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Sent søndag kveld presenterte tolv europeiske storklubber den nye lukkede turneringen Super League. Reaksjonene har de siste dagene vært mange og skarpe fra både supportere, spillere, trenere, forbund og politikere.

Tirsdag kveld steg dramatikken da ryktene begynte å gå om at Chelsea og Manchester City ville trekke seg. Samtidig verserte rykter om at Manchester Uniteds mektige direktør Ed Woodward ville trekke seg. Utover kvelden ble ryktene bekreftet, og i tillegg varslet både United, Liverpool, Arsenal og Tottenham at de også ville trekke seg fra turneringen.

Dermed er alle de seks engelske klubbene ute av turneringen bare 48 timer etter den ble lansert.

Les også

Trøbbel for Superligaen – Manchester United-aksjen falt

Investorer mister troen

Men fremdeles er seks klubber igjen. En av dem er Juventus som også er børsnotert på Milano-børsen. Der virker det som at investorene har mistet all tro på turneringen.

En liten halvtime inn i handelsdagen er Juventus-aksjen ned 11 prosent til kurs 0,78 euro. Det er bare én cent over nivået fra før turneringen ble kjent før helgen.

Juventus-aksjens utvikling.

Da ryktene begynte å gå tirsdag kveld falt også Manchester United-aksjen rundt seks prosent på Wall Street. Nedgangen fortsatte etter bekreftelsen, og aksjen falt ytterligere to prosent i etterhandelen i natt.

Manchester United-aksjens utvikling.

Vil revurdere

Etter at de engelske klubbene sent bekreftet at de trekker seg fra turneringen, kom European Super League med en uttalelse i natt.

«Gitt de nåværende omstendighetene vil vi revurdere de mest hensiktsmessige stegene for å forme prosjektet på nytt», skrev turneringen i meldingen.

Onsdag morgen beklager Liverpool-eier John W. Henry til fansen, trener Jürgen Klopp og spillerne. Her kan du se et utdrag av beklagelsen.

I meldingen ble det samtidig hevdet at de engelske klubbene ble presset til å trekke seg. Super League mener likevel fortsatt at europeisk fotball må forandres.

«Vi foreslår en ny turnering fordi det eksisterende systemet ikke fungerer. Vårt forslag har som mål å la sporten utvikle seg, samtidig som den genererer ressurser og stabilitet til hele fotballpyramiden».

Samtidig har det gjennom natten gått rykter om at Inter planlegger å trekke seg fra turneringen. Om det skjer gjenstår bare fem klubber i Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus og Milan.

Turneringen skulle i utgangspunktet ha 15 såkalte grunnleggere, som ville ha en fast plass i turneringen, samtidig som ytterligere fem lag kunne kvalifisere seg.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Super League
 3. Juventus FC

Flere artikler

 1. Trøbbel for Superligaen - Manchester United-aksjen falt

 2. Spotify-gründer åpner for å kjøpe Arsenal

 3. Fotballklubber stiger kraftig på børs etter planer om superliga

 4. Nasdaq-nedtur preget Wall Street

 5. Betalt innhold

  Kryptovaluta inntar idretten: – Fans brukes til å presse prisen opp