Brakdebut for hydrogenselskap på Oslo Børs

Hydrogen-nykommeren Hydrogenpro skyter til værs på første handelsdag på Merkur Market. Meglerhuset ABG Sundal Collier faller etter å ha rapportert om beste tredje kvartal siden 2007.

Publisert:

Etter en flat dag på Børsen tirsdag, fortsetter Hovedindeksen på Oslo Børs i det samme sporet onsdag.

Hovedindeksen er opp 0,16 prosent ved 12-tiden til 876,82 poeng.

Børsbølge førte til fall for meglerhus

Før børsåpning la meglerhuset ABG Sundal Collier frem resultater for tredje kvartal.

Mange nynoteringer på Oslo Børs bidro til at meglerhuset økte inntektene med 34 prosent i tredje kvartal mot samme periode året før. Så langt i år er meglerhusets inntekter opp 22 prosent, og selskapet noterte seg det beste tredjekvartalet siden 2007.

ABG-aksjen fikk et markant fall kort tid etter børsåpning, og var ned åtte prosent tidligere i dag. I 12-tiden er aksjen ned 1,48 prosent.

Nytt hydrogenselskap på Merkur

Onsdag debuterer hydrogenselskapet Hydrogenpro på Merkur Market. Selskapet leverer elektrolyseanlegg til produksjon av hydrogen, og har i forkant av børsnoteringen fått med seg Mitsubishi på eiersiden.

Ifølge en tidligere melding fra Hydrogenpro kjøpte Mitsubishi aksjer for 120 millioner kroner.

I 12-tiden blir aksjen handlet til 34 kroner. I kapitalinnhentingen i forkant av børsnoteringen hentet selskapet penger til 22,3 kroner per aksje. Det gir en prosentvis oppgang på 52,47 prosent.

Grønn pågang

Hydrogenpro er det tiende grønne selskapet som noteres på Børsen i år.

De grønne aksjene på Børsen har steget fra 4,2 prosent av de samlede verdiene på børsen ved nyttår til 8,3 prosent nå, skriver Oslo Børs i en pressemelding onsdag.

Gårsdagens vinnere fortsetter

Tirsdag stjal Rec Silicon og quiz-selskapet Kahoot mye av oppmerksomhet.

Rec Silicon skjøt til værs tirsdag etter selskapet annonserte nye samarbeid innen produksjon av solceller og en ny batteritype. Begge avtalene innebærer produksjon ved anlegget ved Moses Lake, som siden juli i fjor har vært stengt.

Ved stenging endte aksjekursen til Rec opp hele 64,60 prosent til 11,44 kroner. Onsdag stiger Rec-aksjen 11,45 prosent til 12,75 kroner per aksje.

Kahoot steg 13,19 prosent tirsdag etter å ha hentet 1,98 milliarder kroner fra et datterselskap av det japanske konglomeratet Softbank Group.

Onsdag fortsetter oppturen, og aksjen stiger nye 6,05 prosent til 59,6 kroner.

– Softbank investerer i teknologiselskaper med stor vekst. Dette er et tydelig kvalitetsstempel som vi ikke har sett i et norsk teknologiselskap før, sa analytiker Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier.

Svak utvikling internasjonalt

I Asia peker børsene svakt ned onsdag morgen.

Gårsdagen på Wall Street endte med svak nedgang, etter kvartalstall fra storbankene JPMorgan Chase og Citigroup ikke imponerte markedet. Apple-aksjen falt 2,40 prosent etter lansering av ny iPhone-modell.

Oljeprisen er ved 12-tiden 42,20 dollar for et fat Nordsjøolje (Brent spot), ned 0,57 prosent for dagen.

Derfor satset Mitsubishi på børsklare Hydrogenpro
Les også

ABG Sundal Collier med beste tredje kvartal siden 2007

Les morgenrapporten til Berntsen.
Publisert:
Gå til e24.no