Jobbytter

Frontline-sjef Robert Hvide Macleod går av

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Toppsjef Robert Hvide Macleod i John Fredriksen-kontrollerte Frontline har bestemt seg for å gå av. Det kommer frem i en melding fra selskapet.

– Jeg vil takke Robert for hans bidrag til Frontline. Han har ledet selskapet gjennom en periode med betydelig flåtevekst og fornyelse, sier styreleder John Fredriksen, som også ønsker Macleod videre suksess i fremtiden.

Macleod selv uttaler at han har likt å jobbe i Frontline de siste årene.

– Organisasjonen er best i klassen, og Frontlines skala og tilstedeværelse i tankindustrien er uovertruffen, sier den avtroppende toppsjefen, som er tilgjengelig for selskapet til 30. april neste år.

Frontlines kommersielle direktør Lars H. Barstad blir nå konstituert som konsernsjef inntil videre. Styret opplyser at de er sikker på at den midlertidige løsningen vil sørge for en suksessfylt og sømløs overgang.

– Jeg er takknemlig for at styret har vist meg tilliten til å ta rollen som konstituert toppsjef i Frontline etter å ha hatt ulike roller i selskapet de siste fem årene, sier Barstad i en kommentar.

I en epost til E24 skriver Macleod følgende om planene fremover.

– Planen etter å ha avsluttet for Frontline er å bruke mer tid på å følge opp egne investeringer, inklusive mitt eierskap i Frontline. Jeg har stor tro på selskapets posisjon og de fremtidige mulighetene for verdiskapning.

– Når Covid-19 kommer under kontroll tror jeg verden fort går tilbake til hvordan den vår før viruset og Frontline vil da være svært godt posisjonert for høy inntjening, skriver han.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Frontline
 3. Aksjelive
 4. Robert Hvide Macleod
 5. John Fredriksen
 6. Bytte jobb
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Milliardoverskudd i Frontline – deler ut 880 millioner kroner til aksjonærene

 2. Frontline dropper utbyttet

 3. Oslo Børs stengte ned - vaksineselskap falt

 4. Annonsørinnhold

 5. Alex Schneiter går av som Lundin Energy-sjef: Nick Walker tar over 1. januar

 6. To direktører og to forvaltere har forlatt Odin på under ett år