Korrupsjonsmistenkt sjef i Trøim-relatert selskap går på dagen

Eduardo Antonello går av med umiddelbar virkning etter korrupsjonsanklager, melder Golar LNG i en melding.

Eduardo Antonello (i midten) går av med umiddelbar virkning som administrerende direktør i Golar Power, nå kalt Hygo, etter korrupsjonsanklager. Her flankert av Brasils president Jair Bolsonaro og investor Tor Olav Trøim. Bildet ble tatt under åpningen på av et nytt termoelektrisk i havnen i Sergipe nord-øst i Brasil i august.
 • David Bach
 • Eivind Bøe
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Eduardo Antonello går av som administrerende direktør i Golar Power, nå kalt Hygo, med umiddelbar virkning, kommer det frem i en melding mandag ettermiddag.

«Styret aksepterte Antonellos oppsigelse og ønsker å beskytte og isolere Hygo fra enhver misledende tolkning forårsaket av nylige anklager som involverer Antonello, for handlinger utført tidligere enn hans arbeid for Hygo», heter det i meldingen.

Avgangen kommer etter at en intensjonsavtale mellom Norsk Hydro og Tor Olav Trøim-relaterte Golar Power tidligere mandag ble terminert.

Golar Power skulle etter planen bytte navn til Hygo Energy Transition og børsnoteres i USA som et eget selskap. De planene er nå satt på vent. Det er et felleseid selskap av Golar LNG og oppkjøpsfondet Stonepeak Infrastructure Partners.

Den norske investoren Tor Olav Trøim er styreleder i Golar LNG og står oppført på selskapets nettsider som direkte eier av 5,4 prosent av aksjene.

Les også

Hydro og Trøim-relatert selskap dropper avtale i Brasil

Beslutningen om å si opp intensjonsavtalen er «basert på bestemmelsene i avtalen», står det i den tidligere meldingen, som ikke nevner noe om situasjonen Golar Power står i.

Golar Power kom i søkelyset etter at Antonello ble dratt inn i Brasils store korrupsjonsskandale.

Antonello er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking i Brasil. Det påståtte forholdet skal ha skjedd mens han var konserndirektør for det John Fredriksen-dominerte Seadrill.

Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland sa til E24 tidligere mandag at han ikke kan gå i detaljer på hva som ligger bak at avtalen nå termineres.

– Sjefen i Golar Power er trukket inn i den store korrupsjonsskandalen i Brasil. Har det noe med saken å gjøre?

– Det er ikke årsaken til at avtalen termineres. Bakgrunnen er mekanismer i den konfidensielle avtalen, sa Molland.

Molland ønsker mandag ettermiddag ikke å kommentere ytterligere, men presiserer samtidig at saken om Antonello ikke har noe med Hydro å gjøre.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Golar LNG
 2. Hydro
 3. Aksjelive
 4. Tor Olav Trøim
 5. Norsk Hydro
 6. Korrupsjon

Flere artikler

 1. Hydro og Trøim-relatert selskap dropper avtale i Brasil

 2. Aksjonærer saksøker Golar LNG etter kursras

 3. Norsk fond dumpet Trøim-rederi før korrupsjonskaoset

 4. Kraftig kursfall etter milliardhandel med Trøim

 5. Blar opp 21 milliarder for Trøims LNG-satsinger