Nel falt markant etter at partner anklages for svindel

Nel-partneren Nikola mottar sterke anklager fra Hindenburg Research, som varsler at det shorter aksjen.

Nikola-sjef Trevor Milton
Publisert:

Nel-aksjen faller brått torsdag ettermiddag etter at Hindenburg Research har publisert en rapport hvor de argumenterer for at hydrogenselskapets partner Nikola er en «intrikat svindel»

Hydrogenselskapets aksje falt 5,22 prosent til 21,25 kroner i etterkant av rapporten, som først ble omtalt av TDN Direkt.

Samtidig faller Nikola-aksjen rundt seks prosent en time etter børsåpning i USA.

Hindenburg Research opplyser selv om at de har shortet Nikola-aksjen.

«Vi har hentet inn omfattende bevis, inkludert opptak av telefonsamtaler, tekstmeldinger, private e-poster og fotografier, som viser dusinvis av falske uttalelser fra Nikolas grunnlegger Trevor Milton. Vi har aldri sett bedrag på dette nivået i et børsnotert selskap, særlig av denne størrelsen», skriver Hindenburg i rapporten.

Les på E24+

Snuste på rekordkontrakt: Men så stupte oljeprisen

Slår tilbake

Nikola-sjef Trevor Milton kom med sitt foreløpige svar på rapporten med en Twitter-melding kort tid før børsåpning i USA.

– Det gir mening. Titalls millioner aksjer shortes på en dag eller to for å slå aksjen vår og et attentatforsøk fra Hindenburg, skriver Milton og fortsetter:

– Jeg antar at alt er lov i krig, til og med et attentatforsøk. Jeg vet hvem som finansierte det nå.

Milton uttaler videre at han vil komme tilbake med et svar på Hindenburgs «løgner».

– Er dette alt du har? avslutter Milton meldingen.

It makes sense. Tens of millions of shares shorted the last day or two to slam our stock and hit job by hindenburg.… https://t.co/Gnh5pQAx4b

Angriper toppsjef

Hindenburg trekker blant annet frem Nikola-sjef Trevor Miltons ansettelse av broren Travis som direktør for hydrogenproduksjon og infrastruktur.

«Travis’ tidligere erfaring ser i stor grad ut til å gå ut på å helle betong i innkjørsler og gjøre underleverandørarbeid knyttet til boligrenovering på Hawaii», skriver Hindenburg.

Videre kommer det anklager om at Trevor Milton har sikret seg at han «ikke går ned med skipet».

«Han cashet ut 70 millioner dollar rundt børsnoteringen og endre lockup-perioden fra 1 år til 180 dager. Hvis han blir sagt opp mottar han sine aksjebonuser umiddelbart, og han har rett på å hente inn 20 millioner dollar over to år,» heter det i rapporten.

«Milton har lagt grunnlaget for å hente hundrevis av millioner fra Nikola flere år før han leverer på noen av sine løfter», hevder Hindenburg.

Les på E24+

Joachim (31) sluttet i jobben for å investere på heltid: – Den beste følelsen er at du er sjef i eget liv

Løkke: – Fantastisk fin fyr

Nel-sjef Jon André Løkke har ikke fått med seg Hindenburg-rapporten når E24 ringer, og ønsker å lese den før han kommenterer innholdet direkte.

– Men jeg konstaterer at Nikola har fått sterke og solide partnere om bord, inkludert General Motors. Slike aktører gjennomfører utrolige strenge prosesser med due diligence før de går inn, de endevender i praksis hele selskapet, sier Løkke.

– Hva er ditt personlige inntrykk av Trevor Milton?

– Jeg liker Trevor veldig godt, og synes han er en fantastisk fin fyr. Han har masse energi og får til vanvittig mye, sier Løkke.

Les på E24+

Slik ble Ellinor (30) millionær: Startet med konfirmasjonspengene

Har kommet med anklager mot andre

Dette er langt fra første gang Hindenburg kommer med skarpe anklager mot børsnoterte selskaper.

Tidligere i år varslet legemiddelselskapet Sorrento at det vurderte å ta juridiske grep etter at Hindenburg kom med påstander selskapet hevdet var «falsk og/eller villedende».

I august uttalte også butikkjeden GrowGeneration at de ville samarbeide med myndigheter for å sikre at kriminell aktivitet ble etterforsket etter at Hindenburg kom med påstander som selskapet mente kom for å påvirke aksjekursen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om