Ivar Tollefsen kjøper eiendommer for 1,9 milliarder kroner i Tyskland

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen kjøper 1.732 boliger i seks byer nord og øst i Tyskland.

Publisert:

Saken oppdateres...

Det melder Heimstaden Bostad, et selskapet Tollefsen eier sammen med en rekke svenske pensjonsselskap, i en børsmelding onsdag kveld.

Etter oppkjøpet beregner Heimstaden totalt å få inn leieinntekter på 84 millioner svenske kroner i året på sin tyske portefølje, heter det.

Heimstaden kjøpte seg først opp i Tyskland i slutten 2019, og etablerte seg for alvor da de kjøpte nesten 4.000 leiligheter for 8,9 milliarder kroner i fjor.

– Vi ser positivt på det tyske boligmarkedet og er glade for å kunngjøre dette oppkjøpet av enda en attraktiv portefølje. Heimstaden Bostad er en langsiktig boliginvestor, og ved å diversifisere vårt geografiske fotavtrykk i Tyskland, styrker vi vår plattform for fremtidig vekst, sier administrerende direktør Stanislav Kubacek i Heimstadens investeringsteam i Sentral- og Øst-Europa.

Les også

Ivar Tollefsen med milliardkjøp i Tyskland

Mesteparten av Heimstadens verdier finner vi i Sverige, Danmark og Nederland.

De siste årene har Tollefsen ekspandert kraftig, hjulpet av svenske pensjonsselskaper. Særlig pensjonsselskapet Alecta står for en stor andel av kapitalen, og har fått ekspansjonen til å skyte fart.

I januar ble han den største private eieren av boliger i Tsjekkia, etter oppkjøpet av selskapet Residomo.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om