Nordax trekker i bremsen for milliardbudet på Bank Norwegian

Norwegian Finans Holding mener budet fra svenske Nordax ikke er godt nok. Nå skal den svenske banken vurdere «alle muligheter».

Publisert:

Tidligere denne måneden ble det kjent at svenske Nordax Bank ønsker å kjøpe Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian) for 17,8 milliarder kroner.

Nordax hadde satt som et vilkår for å legge inn budet at det fikk gjennomføre en tilfredsstillende selskapsgjennomgang. Men allerede 9. mars gjorde styret i Bank Norwegian det ikke er noen grunn til å gjøre noen ny prosess.

«Følgelig er det ikke grunnlag for å fremsette tilbudet som presentert, og
Nordax og dets eiere vurderer alle muligheter,» skriver Nordax i en pressemelding fredag morgen.

Les også

Styret i Bank Norwegian vil ikke anbefale milliardbudet fra Nordax

Styret i Bank Norwegian var 9. mars klar på at de mente tilbudsprisen «betydelig undervurderer selskapet». I tillegg trakk det frem at Nordax hadde lagt til grunn et akseptnivå som tilsvarer simpelt flertall (50,1 prosent) av aksjene, noe styret mente er «uønsket både fra et regulerings- og styringsperspektiv».

Norwegian Finans Holding-aksjen spratt opp i starten av mars da budet ble kjent. Etter handelen torsdag hadde aksjen steget 24,7 prosent siden dagen før intensjonen om å fremsette budet kom.

Nordax varslet i sin tid at budet ville bli lagt inn på 95 kroner, men i tiden etter budet ble lagt inn har kursen på Norwegian Finans-aksjene stort sett ligget over 100 kroner.

Les også

Nordax Bank vil kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder kroner

Publisert: