Kvartalsrapporter

Deutsche Bank knuste forventningene

Det går så det suser i den tyske investeringsbanken, som i andre kvartal kan melde om et overskudd på over syv milliarder kroner.

GRØNNE PILER: Konsernsjef Christian Sewing kan bokføre et overskudd i milliardklassen etter et sterkt andre kvartal.
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Selv om meglerhuset tilknyttet den tyske investeringsbanken bokfører et omsetningsfall på 11 prosent i forhold til samme periode i fjor, virker ikke det å smittet over på andre avdelinger i Deutsche Bank, viser kvartalsrapporten.

Etter et sterkt andre kvartal melder selskapet om et overskudd på 692 millioner euro, eller drøyt 7,25 milliarder kroner. Det var godt over analytikernes forventninger på 328 millioner euro i overskudd, tilsvarende 3,43 milliarder kroner.

Overskuddet fra kjernevirksomheten har samtidig økt med 90 prosent i forhold til fjoråret, og endte på 1,4 milliarder euro, eller rundt 14,6 milliarder kroner.

Forhåndsestimatet er hentet fra Refinitiv, og gjengitt av CNBC.

Har kuttet kostnader

Det fremgår av kvartalsrapporten at Deutsche Bank har benyttet pandemien til å gjøre omstruktureringer i organisasjoner. Banken har gått fra 86.824 til 83.797 ansatte, målt mot tilsvarende periode i fjor.

Samtidig har kostnadene falt med rundt syv prosent, men står fortsatt i rundt fem milliarder euro - eller litt over 52 milliarder kroner.

De samlede inntektene tikket inn på 6,2 milliarder euro, én prosent lavere enn i samme periode i fjor. I løpet av årets seks første måneder har inntektene økt med syv prosent til 13,5 milliarder euro, tilsvarende 141,6 milliarder kroner etter dagens valutakurser.

Les også

Danske Bank i Norge snudde store tap til milliardresultat

Meglerhuset taper terreng

Investeringsbanken har ved kvartalets utgang 859 milliarder euro under forvaltning, eller litt over 9.000 milliarder norske kroner, viser rapporten. Porteføljen har økt med 30 milliarder euro i perioden, godt hjulpet av en rekordhøy kapitaltilstrømming på 20 milliarder euro.

Tidligere har CNBC rapportert at Deutsche Bank har mistet markedsandeler i dette segmentet, men den påstanden tilbakevises nå av økonomidirektør James von Moltke.

– Vi ser at noen markeder har blitt mindre konsentrerte i løpet av dette kvartalet, men vi ser ikke på dette (meglerhusvirksomheten, journ. anm.) som essensielt for Deutsche Bank, uttaler han til CNCB, før han påpeker at banken brukte kvartalet til å ta markedsandeler på andre områder og banken vil vokse fremover.

Men omsetningen fra valutahandel og tilknyttet virksomhet endte på 1,8 milliarder euro, et fall på 11 prosent i forhold til fjorårets andre kvartal. Dette skal komme av en normalisering i finansmarkedene sammenlignet med fjoråret, skriver selskapet.

Les på E24+

Er aksjemarkedet i en boble? Dette mener ekspertene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Deutsche Bank
  3. Resultatrushet
  4. Regnskap og resultater

Flere artikler

  1. Bank of America mer enn doblet overskuddet

  2. Sterk vekst for Zalando - solgte for 40 mrd. kroner

  3. Bedre enn ventet for Europris

  4. Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd

  5. McDonald’s slo forventningene - igjen