Aksjeanbefalinger

Øyner milliardhopp for Fredriksen-rederi

Golden Ocean-aksjen har steget nær 90 prosent i år, og meglerhuset SEB venter et børshopp som tilsvarer syv milliarder kroner i markedsverdi.

Mangemilliardær John Fredriksen er inne på eiersiden i en rekke sektorer, blant disse shipping, laks og eiendom.
 • Infront TDN Direkt
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

SEBs shippinganalytiker høyner kursmålet på tørrlastrederiet Golden Ocean, der John Fredriksen er storeier og sitter i styret, til 180 kroner per aksje, fra 120 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

Golden Ocean-aksjen ligger på 144,8 kroner fredag. Så langt i år har den steget over 88 prosent.

Meglerhuset forventer at seilingsdistansene vil øke i løpet av de neste to årene som følge av et skifte i handelen på grunn av Ukraina-krigen.

«Kombinert med den beste tilbudssiden i nyere historie, utsikter til økte volumer fra Brasil og en innhenting i kinesisk stålproduksjon, tror vi ratene i tørrbulkmarkedet vil være høye i minst tre år», heter det.

Golden Ocean la i mai frem tallene for første kvartal, som viste betydelig inntjeningsvekst på frakten av råvarer som jernmalm og kull:

 • Resultatet etter skatt landet på 125 millioner dollar, opp fra 24 millioner dollar året før.
 • Driftsinntektene ble 265 millioner dollar, opp fra 158 millioner dollar året før.

– Med en forventet styrking av fraktmarkedet i andre halvdel av året forventer vi å generere betydelige kontantstrømmer. Gitt vår sterke balanse og lave gjeld, vil vår strategi for kapitalallokering fortsette å fokusere på å betale ut utbytte til våre aksjonærer, sa toppsjef Ulrik Andersen i en uttalelse.

Golden Ocean, som i fjorårets første kvartal leverte det som da var selskapets beste start på året noensinne, har også gjennom det siste året lagt frem sterke tall.

I år har tørrlastmarkedet svingt betydelig, med et kraftig fall i januar og en innhenting den siste tiden.

Golden Ocean-sjef Andersen er optimistisk også for tiden fremover, både på grunn av vekst i etterspørselen og en «ekstremt gunstig flåteforsyningsdynamikk».

– Flåteveksten avtar betydelig og ny miljøregulering vil både redusere den effektive flåteforsyningen og skape ytterligere konkurransefortrinn for Golden Ocean på grunn av flåtens omfang, modernitet og drivstoffeffektivitet, sier Andersen i uttalelsen.

Golden Ocean har en markedsverdi på 29,1 milliarder kroner. Dersom aksjen når SEBs kursmål, vil markedsverdien være på 36,2 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. John Fredriksen
 3. Golden Ocean
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Golden Ocean tjente 1,2 mrd. i første kvartal

 2. Forvalter solgte alt i Fredriksen-rederi: – Eventyrlig avkastning

 3. Meglerhus anbefaler kjøp av shippingaksje

 4. Fredriksen-rederi klatret 10 prosent på negativ Oslo Børs

 5. Markant oppgang på Oslo Børs