Elon Musk åpner for Donald Trump-comeback på Twitter

Twitters utestengelse av den tidligere presidenten var ikke riktig, sier Musk til Financial Times tirsdag kveld.

Publisert:

– Jeg ville ha reversert utestengelsen, men jeg eier ikke Twitter ennå, så det er ikke noe som definitivt vil skje, sier Tesla-sjefen i et direktesendt intervju med Financial Times tirsdag kveld.

Han sikter til Twitters utestengelse av Donald Trump. Den tidligere presidenten ble kastet ut av plattformen i januar i fjor etter stormingen av den amerikanske kongressbygningen.

Twitter har siden sagt at Trump er utestengt for godt og viste til at presidenten hadde brutt selskapets regler.

Les også

Elon Musk kjøper Twitter for rundt 44 milliarder dollar

– En moralsk dårlig beslutning

– Meningen min, og Jack Dorsey (en av Twitters grunnleggere, red.anm.) er enig, er at vi ikke bør ha permanente utestengelser. Det betyr ikke at noen kan si hva de vil. Hvis de sier noe som er ulovlig eller destruktivt for verden, bør de ha en «timeout», en midlertidig utestengelse, sier Musk.

– Men permanente utestengelser undergraver tilliten til Twitter som en møteplass der alle kan si hva de mener. Jeg synes det var en moralsk dårlig beslutning, sier Musk om Trumps utestengelse.

– Poenget mitt er at å utestenge Trump fra Twitter ikke vil stanse stemmen hans. Den vil forsterkes på høyresiden. Derfor er det moralsk feil og rett og slett dumt, utdyper han.

Les også

Twitter-grunnlegger etter Musks oppkjøp: – Elon er den eneste løsningen jeg stoler på

Vil ikke komme tilbake

Donald Trump har på sin side uttalt at han ikke ønsker å komme tilbake til plattformen.

– Jeg var skuffet over hvordan jeg ble behandlet av Twitter. Jeg vil ikke komme tilbake til Twitter, sa Trump til CNBC i slutten av april.

Den tidligere presidenten hadde over 80 millioner følgere da han ble stengt ute fra plattformen, og var kjent som en ivrig og profilert bruker av tjenesten.

Nå vil Trump i stedet bruke Truth Social, et nytt sosialt medium som hans eget Trump Media & Technology Group står bak.

– Jeg liker Elon Musk. Jeg liker ham godt. Han er et glitrende individ. Vi gjorde mye for Twitter da vi var i Det hvite hus. Jeg var svært skuffet over hvordan Twitter behandlet meg, jeg kommer ikke tilbake, understreket Trump i intervjuet med CNBC.

Publisert: