Børsdagen

Mini-comeback på Oslo Børs

Forrige uke falt Hovedindeksen over to prosent. Mandag tok den igjen noe av det tapte.

SLO TILBAKE: Oljeprisen og børsoppgang internasjonalt bidro til å sende Hovedindeksen opp mandag, etter at den fikk en nedtur i forrige uke.
  • Svein Olav Sæter
  • Eivind Bøe
Publisert:

Mandag startet Oslo Børs uken med oppgang. Hovedindeksen endte opp 1,4 prosent til 1.149,01 poeng.

Forrige uke falt Oslo Børs med 2,24 prosent. Fredag ettermiddag endte Hovedindeksen på 1.133 poeng, ned fra 1.159 uken før.

Børsen satte ny rekord for drøye to uker siden, før den har falt noe tilbake.

Grafen under viser hvordan Hovedindeksen har utviklet seg det siste året.

På toppen av omsetningslisten finner vi Equinor, som steg 3,2 prosent. Aker BP steg 3,9 prosent. Oppgangen for oljeaksjene kommer samtidig som oljeprisen har steget. Ett fat av nordsjøoljen Brent handles til 68,4 dollar, opp 2,8 prosent for dagen. Prisen er opp også sammenlignet med nivået ved stengetid på Børsen fredag.

Magnora-hopp

Vindkraftutvikleren Magnora meldte mandag formiddag at de har nådd et «kommersielt gjennombrudd» for deres deleide datterselskap Evolar.

– Tidligere denne måneden sa vi at vi trodde Evolar ville få sin første utviklingsavtale innen 3–9 måneder, og at denne avtalen ville være et kommersielt gjennombrudd. Vi er nå glad for å kunne melde at Evolar allerede nå har nådd denne milepælen, skriver Magnora i en børsmelding.

Aksjen endte opp 14,4 prosent.

Avtalen som svenske Evolar har fått skal være med en «ledende globa aktør innen den industrielle solcelle-økosystemet», ifølge Magnora. Magnora eier 40,9 prosent av aksjene i Evolar, og har opsjoner til å kjøpe ytterligere 22,6 prosent av selskapet.

Kahoot fortsatte oppgangen og steg 8,4 prosent. Quiz-spillselskapet la i forrige uke frem tall som sendte aksjen opp 19,5 prosent torsdag. Oppgangen ble etterfulgt av en ny opptur fredag.

Norway Royal Salmon med resultatfall i andre kvartal

Før børsåpining meldte Norway Royal Salmon om problemer med infeksiøs lakseanemi og et resultatfall for kvartalet. Selskapet hadde et driftsresultat (operasjonell ebit) på 94 millioner kroner i andre kvartal, lavere enn samme periode i fjor og lavere enn analytikerne ventet denne gang.

Aksjen endte flatt på 275 kroner.

Det skjer etter en oppgang på 13,2 prosent fredag. Oppgangen kom etter at Salmar kastet seg inn i oppkjøpskampen om selskapet.

NTS har gitt bud på 209 og 240 kroner for aksjer i selskapet, mens Salmar fredag meldte at det vil by 270 kroner.

Før børsåpning anbefalte også styret i Norway Royal Salmon at aksjonærer ikke takker ja til NTS-tilbudet, og at de venter til siste tidsfrist før de takker ja eller nei til andre tilbud.

Bred børsoppgang internasjonalt

Børsene stiger på Wall Street og i Europa, etter oppgang på Asia-børsene på morgenkvisten.

Børsene i USA gikk opp fredag. Amerikanernes børsuke ble i stor grad preget av referatet fra sentralbankens forrige rentemøte. Der kom det signaler om at sentralbanken kan komme til å trappe ned verdipapirkjøpene sine tidligere enn først antatt.

Les på E24+

Børskommentar: «Hvis historien gjentar seg, er kanskje dette aksjen for deg»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Uken endte med fall på Oslo Børs

  2. Horisont Energi dagens store vinner på Oslo Børs

  3. BW Ideol steg kraftig etter havvindtildeling

  4. Norway Royal Salmon med resultatfall midt i intens budkamp

  5. Norway Royal Salmon markant opp på positiv børs