Snuoperasjon på Oslo Børs: Endte handelsdagen i minus

John Fredriksens tankrederi klatret på Børsen etter å ha sluppet kvartalstall.

Publisert:

Etter å ha holdt seg i positivt terreng store deler av handelsdagen falt Hovedindeksen på Oslo Børs ned før børsstenging.

Hovedindeksen avslutter derfor dagen med en nedgang på 0,23 prosent.

Nedgangen kommer etter børsåpningen på det amerikanske aksjemarkedet, der de tre hovedindeksene gikk markant ned fra start.

Oljeprisen har stort sett holdt seg rundt de samme nivåene som i går. Den falt litt rett i forkant av børsåpning, men har så klatret litt litt utover dagen.

Et fat nordsjøolje (brent) ligger på rundt 113,53 dollar i skrivende stund. Det er opp 0,19 prosent siden midnatt.

Frontline opp etter tallslipp

Tankrederiet Frontline leverte bedre resultat enn ventet og endte første kvartal med overskudd, viser kvartalsrapporten.

Resultatfasiten for John Fredriksen-rederiet i første kvartal viser at markedet for oljefrakt til havs fortsatt er tynget, men at rederiet tjente penger på grunn av derivatgevinster. Frontline hadde en gevinst på derivater på 25 millioner dollar i kvartalet.

Frontline-aksjen steg 4,63 prosent i løpet av handelsdagen. Den var også den tredje mest omsatte aksjen tirsdag.

Adevinta, som driver med digitale markedsplasser over store deler av verden, har også lagt frem resultater tirsdag morgen.

Selskapet økte inntektene til 387 millioner euro i første kvartal, viser de ferske tallene. Både resultat og inntekter havnet rundt det analytikerne hadde ventet.

Adevinta-aksjen endte likevel handelsdagen i minus, med en nedgang på 3,10 prosent, etter å ha vært opp over 6 prosent tidligere på dagen.

Aksjen har falt tung siden toppen på sensommeren i fjor, og er fremdeles ned godt over 40 prosent siden nyttår. Selskapet er det niende største på Oslo Børs med en markedsverdi på i underkant av 80 milliarder kroner.

Les også

Børsuro rammer Euronext Growth: Beregner at 40 milliarder er barbert bort

I morgentimene har det derimot vært bredt fall på børsene i Asia.

Ute i Europa er det også negativ stemning som preger markedene. Dax-indeksen i Frankfurt endte blant annet ned over én prosent.

På de øvrige børsene i Norden er det stort sett svak nedgang i skrivende stund.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet som er største eier i Adevinta. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om