Børsene i Asia

Blandet på Asia-børsene før amerikanske inflasjonstall

Børsene i Tokyo og Shanghai faller i inngangen til dagen. I andre deler av Asia er situasjonen stikk motsatt, samtidig som en storm har stengt børsen i Hongkong.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Det er et blandet bilde på de asiatiske børsene i morgentimene onsdag. Utviklingen kommer etter at de amerikanske børsene kvelden før falt noe.

Slik er situasjonen på børsene i Asia og Stillehavsregionen ved 0530-tiden:

 • Nikkei 225 i Tokyo er ned 0,22 prosent
 • Kospi i Seoul klatrer 1,20 prosent
 • Shanghai Composite faller 0,8 prosent
 • FTSE Straits Times i Singapore stiger 1,43 prosent
 • ASX 200 i Sydney peker ned 0,11 prosent
 • Hang Seng i Hongkong er midlertidig stengt.

Fra Kina har det i natt kommet handelsbalanse som viste at importen steg 17,6 prosent i september, noe som var lavere enn økonomene ventet på forhånd, ifølge CNBC. Eksporten steg på sin side 28,1 prosent mot året før.

«Alle» verdens øyne rettes onsdag mot de amerikanske inflasjonstallene, som er ventet å vise ytterligere inflasjonsvekst.

– Denne uken overkjører inflasjonen det meste annet, fordi det vil flytte Fed-forventningene den ene eller andre veien at det bare dominerer, sier sjefstrateg Stefan Hofer for LGT i Asia til Reuters.

Federal Reserves visesentralbanksjef Richard Clarida sa torsdag at alle forhold som kreves for å starte nedtrappingen av verdipapirkjøp er oppnådd. Dette begrunnet han med den høye inflasjonen og pågående gjenansettelser i arbeidsmarkedet, ifølge Bloomberg.

Stengt i Hongkong

Hongkong-børsen holder inntil videre stengt på grunn av et voldsomt uvær. Tyfonen Kompasu har herjet i flere asiatiske land de siste dagene, og har nå truffet den lille bystaten.

All handel på børsen er kansellert i den såkalte morgensesjonen. Børsen vil i henhold til regelverket holde stengt hele dagen dersom tyfonvarselet fortsatt gjelder ved lunsjtider, lokal tid.

En person er død og seks skadet etter at uværet traff bystaten tirsdag ettermiddag, opplyser myndighetene ifølge Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Hongkong-børsen
 3. Shanghai-børsen
 4. Singapore-børsen
 5. Sydney-børsen
 6. Tokyo-børsen
 7. Seoul-børsen

Flere artikler

 1. Markant oppgang på asiatiske børser

 2. Kasinoaksjer tynger Hongkong-børsen

 3. Blandet på Asia-børsene: Evergrande inngår betalingsavtale

 4. Bred nedgang i Asia: Nykommer dobles i Seoul

 5. Bred oppgang på asiatiske børser