Kvartalsrapporter

Handelsbanken vil selge seg ut av Danmark og Finland

I en kvartalsrapport som ble publisert tidligere enn ventet melder banken at de vil gå ut av Danmark og Finland.

Illustrasjonsfoto
 • André Haugen
Publisert:

Danmark og Finland utgjør i dag til sammen ti prosent av selskapets årlige inntekter, 13 prosent av kostnadene og åtte prosent av konsernets driftsresultat, opplyser Handelsbanken i en melding tirsdag kveld.

– Til tross for en langvarig tilstedeværelse i disse markedene er bankens markedsposisjon liten, og banken ser nå få muligheter for å oppskalere tilbudet uten betydelige investeringer, skriver Handelsbanken i meldingen.

Nå starter de prosessen med å selge virksomhetene i disse landene.

– Forretningsmessig vil vi ha en tilstedeværelse der vi har de beste forutsetningene for lønnsom vekst og sterk markedsposisjon. Med dette styrker vi bankens ambisjoner for våre hovedmarkeder Sverige, Norge og Storbritannia, sier konsernsjef Carina Åkerström i en kommentar.

Rapporten for tredje kvartal skulle i utgangspunktet publiseres onsdag morgen, men mandag varslet banken at den ville fremskyndes.

Tallene er sterkere enn ventet:

 • Handelsbanken økte driftsresultatet med 55 prosent til 6,56 milliarder svenske kroner, sammenlignet med samme periode i fjor. Analytikerne ventet i forkant et driftsresultat på 5,78 milliarder kroner, ifølge estimater fra Infront.
 • Samlede inntekter landet på 11,8 milliarder, opp fra 11 milliarder i samme periode i fjor. Her ventet analytikerne 11,5 milliarder.
 • Netto renteinntekter i perioden var 7,96 milliarder svenske kroner, opp fra 7,89 milliarder. Det er imidlertid litt under ventede 8 milliarder.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Handelsbanken
 3. Bank

Flere artikler

 1. Schibsted øker resultatene mer enn ventet i tredje kvartal

 2. Dof: Fortsatt usikkert utfall av redningsforhandlinger

 3. Tomra tjente 466 millioner kroner i tredje kvartal

 4. Nordic Semiconductor fremskynder milliardmål

 5. Resultathopp for Scatec