Strømpriskrisen gir kraftig salgsvekst for Otovo

Solcelleselskapet Otovo melder om en «tsunami» av nye prosjekter som følge av økt interesse for alternativ energi.

SOLCELLESELSKAPET Otovo har fått drahjelp av høye strømpriser den siste tiden, og satser på ytterligere vekst fremover.
Publisert:

Norske Otovo, som leverer solcellepaneler, øker inntektene med 173 prosent til 109 millioner kroner* i fjerde kvartal, melder selskapet.

– Energipriskrisen i Europa har drevet forbrukernes interesse for alternativer til tradisjonell energi, og Otovo har konvertert den massive tilstrømningen av kundeinteresser til salg i løpet av årets siste kvartal, skriver selskapet.

Otovo solgte like mange prosjekter i fjerde kvartal i 2021 som de gjorde i hele 2020.

I første halvår 2022 venter Otovo nå inntekter på 250–350 millioner kroner.

– Tsunami av prosjekter

I løpet av fjerde kvartal installerte selskapet 1.209 solcelleprosjekter, opp 96 prosent fra samme tid i fjor. Det gir en årlig installeringsrate på rundt 5.000 prosjekter.

– Vi starter 2022 med en ordrebok av prosjekter som aldri før – 7,2 ganger større enn for ett år siden – som skal installeres i første halvår. Verdien på denne tsunamien av prosjekter tilsvarer til sammen helårsinntektene for 2021, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim.

Total verdi på ordreboken inn i 2022 er på 280 millioner kroner.

Otovo-aksjen har mer enn doblet seg det siste halvåret, samtidig som strømprisene har steget til nye rekorder.

Vil inn i nye markeder i år

Otovo går likevel totalt sett med et tap på 37,3 millioner kroner etter skatt, sammenlignet med et underskudd på 28,4 millioner i fjerde kvartal 2020.

Hovedgrunnen til det er at selskapet satser på vekst både i nye og eksisterende markeder.

Lanseringen i Tyskland i slutten av 2021 har imidlertid vært den «raskeste og beste» i selskapets historie, opplyses det.

Otovo forventer å øke markedsandelen i alle eksisterende markeder i 2022, og vil også gå inn i nye markeder i år.

Selskapet ble startet i 2016, og ble i fjor børsnotert på Euronext Growth. Markedsverdien er på drøye 2,7 milliarder kroner etter en oppgang på nær 90 prosent det siste halvåret.

*Selskapet har kjøpt seg opp i EDEA i løpet av kvartalet, og har derfor endret regnskapsføring. Inntektene på 109 millioner kroner er proforma tall, basert på at selskapet var heleid hele kvartalet.

Publisert:
Gå til e24.no