Nel har inngått utviklingsavtale med General Motors

De to selskapene skal samarbeide om industrialiseringen av Nels elektrolysørplattform.

Nel-sjef Håkon Volldal tok over sjefsstolen etter Jon Andre Løkke.
Publisert:

Det Oslo Børs-noterte hydrogenselskapet Nel har inngått en utviklingsavtale med det New York-noterte bilkonsernet General Motors om å akselerere industrialiseringen av Nels proton exchange membrane (PEM)-elektrolysørplattform.

Det fremgår i en børsmelding onsdag morgen.

En elektrolysør skiller ut hydrogen fra vann ved hjelp av strøm. Denne måten å produsere hydrogen på er fortsatt dyr sammenlignet med fossilbasert hydrogen.

Formålet med samarbeidet er å muliggjøre mer kostnads-konkurransedyktige kilder til fornybar hydrogen, opplyser selskapene.

Nel vil kompensere General Motors for utviklingsarbeidet og IP-overføringen på løpende basis og betale en lisens etter vellykket kommersialisering, avhengig av hvor mye av sluttproduktet som er basert på sistnevntes teknologi.

Nels hovedprodukter er hydrogenproduksjonsanlegg for industri og energiformål, hydrogenstasjoner for transportsektoren, samt lagringsløsninger for fornybar energi. Markedsverdien er på 22,4 milliarder kroner.

Hydrogen er det vanligste grunnstoffet i universet, men å tjene penger på det er ikke lett. Nels potensielle inntjening ligger i fremtiden, og i 2020 og 2021 tapte det samlet 997 millioner kroner på driften.

Les mer om Nel:

Les også

Nel tapte 262 millioner i tredje kvartal

Les på E24+

Det er nå du bør ha Nel-aksjen i porteføljen

Les også

Nel med sin største kontrakt: – Løfter oss inn i en annen liga

Les også

Slik blir Nels nye fabrikk i Porsgrunn: – En gamechanger

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om