Lerøy Seafood-sjefen: Oppkjøp kan være en del av 50 milliardersmål

Sjømatkonsernet vil doble omsetningen innen 2030. – Det vil ikke være et sjokk om vi gjør noe strategisk i USA, sier toppsjefen.

Henning Beltestad, konsernsjef i Lerøy Seafood. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

– Oppkjøp og sammenslåinger (M&A) kan være en del av ambisjonen til Lerøy Seafood for å nå en omsetning på 50 milliarder kroner innen 2030, sier toppsjef Henning Beltestad.

Uttalelsene kommer under Lerøy Seafoods første kapitalmarkedsdag som avholdes torsdag.

Målet om å omsette for 50 milliarder kroner innen 2030 ble lagt frem i en melding før børsåpning torsdag.

I fjor kom omsetningen på 23,1 milliarder.

Les på E24+

Ekspertenes aksjefavoritter akkurat nå

Beltestad mener selskapet har et enormt potensial og kapasitet i verdikjeden, og at dette er det viktigste for å nå målet.

– Vi trenger en vekst på åtte prosent i året for å nå det målet. Hele verdikjeden må være kreativ og finne nye forretningsmuligheter. Det er mulig, sier han.

Ser til USA

Finansdirektør Sjur Malm i Lerøy sier målsettingen er at sysselsatt kapital skal vokse i et tregere tempo enn veksten i omsetning på åtte prosent frem til 2030.

I materialet ble nye markeder oppgitt som en av fire vekstdrivere i årene fremover. Spesielt markedet i USA omtales under presentasjonen som spennende.

– Det vil ikke være et sjokk om vi gjør noe strategisk i USA. Det er et enormt potensial for sjømat i landet, og det er noe vi følger med på, sier han.

Lerøy Seafood mener det også kan være muligheter i Japan. Historisk har ikke Lerøy følt at selskapet kan spille en særlig rolle i å bygge markedet i landet, men Beltestad sier det er noe som kan endre seg i fremtiden. Sør-Korea nevnes også som et marked med mye potensial.

Lerøy Seafood selger ikke kun egen fisk, men også andre aktørers fangstvolumer, som integreres i selskapets verdikjede og selges under Lerøy-merkevaren.

– Vi vil koble oss opp mot flere leverandører. Det er veldig vanskelig for dem å operere med tanke på hvordan ting er i dag, og definitivt hvordan det blir i fremtiden. Det å tiltrekke oss flere produsenter og flere arter i fremtiden er også en del av vekststrategien, sier han.

– Vil være avgjørende

Av presentasjonsmaterialet fremkom det blant annet at de målsetter et slaktevolum av laks og ørret i Norge på 205.000 tonn innen 2025.

«Samlet sett har selskapet tydelige ambisiøse mål og det er ingen tvil om at potensialet til LSG er høyt, men vi tror at gjennomføring (også på kort sikt) vil være avgjørende for at markedet skal tro på de nevnte målene», skriver Kepler Cheuvreux i en oppdatering.

Arctic Securities er positive til presentasjonsmaterialet, da det fremhever Lerøys Seafoods potensial, og tror det er et steg i riktig retning. Meglerhuset poengterer at målene er ambisiøse, men at de ifølge selskapets ledelse er oppnåelige.

Torsdag stiger Lerøy Seafood-aksjen 1,6 prosent, til 63,5 kroner.

Les på E24+

Kronikk: «Ikke la deg skremme av litt fishy performance»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om