Rec Silicon-aksjonær truer med å stemme nei til alle forslag på generalforsamling

Storaksjonæren Lodbrok Capital krever at solselskapet utsetter generalforsamlingen for å finne flere styremedlemmer som er uavhengige av største eier. Dagens situasjon kan medføre interessekonflikter, mener Lodbrok.

Rec Silicons anlegg Moses Lake i Washington, USA
Publisert: Publisert:

Det fremkommer i et brev den britiske fondsforvalteren, som eier 5,2 millioner aksjer, har sendt til styret i Rec Silicon.

Der lister Lodbrok opp flere anbefalinger til styret, som det krever et «passende svar» på.

Hvis ikke vil forvalteren stemme mot alle forslag på generalforsamlingen som skal holdes 21. oktober, ifølge brevet.

Finansavisen omtalte brevet først.

Les også

Omsetningshopp for Rec Silicon

Fondsforvalteren trekker frem at Lodbrok har vært investert i Rec siden 2017, samt at det har støttet selskapet gjennom «vanskelige tider. Videre skriver Lodbrok at det mener Rec er «signifikant undervurdert».

«Til tross for det vi mener er svært viktig, positiv utvikling og attraktive langsiktige utsikter, har aksjekursen i stor grad gått sidelengs de siste 18 månedene», skriver Lodbrok Capital.

«Vi tror deler av denne aksjeutviklingen potensielt kan tilskrives bekymringer rundt dårlig eierstyring, som nylig ble illustrert av den veldig negative markedsreaksjonen på utskiftingen av midlertidig administrerende direktør under en svært avgjørende tid for selskapet», skriver fondet.

Krever utsatt generalforsamling

Forvalteren vil at selskapet utsetter generalforsamlingen der valg av styremedlemmer er på agendaen, for å finne og vurdere ytterligere kandidater til styret, med mål om at styrets majoritet ikke skal være knyttet til største eier, sørkoreanske Hanwha.

Hanwha eier en tredjedel av aksjene i Rec Silicon. Samtidig er to av dagens tre styremedlemmer fra Hanwha.

På den ekstraordinære generalforsamlingen i oktober, der nytt styre skal velges, er det foreslått to styremedlemmer fra Hanwha-systemet og to uavhengige styremedlemmer, ifølge innkallingen til generalforsamlingen.

Videre krever Lodbrok at Hanwha enten aksepterer å bli sittende med en minoritet av styret og at alle kontraktsforhandlinger skal underlegges «passende oversikt», eller at Hanwha kjøper seg opp i Rec Silicon.

Hvis ikke Hanwha øker eierandelen vil Lodbrok at et uavhengig styre hyrer inn rådgivere for å se på «strategiske og kommersielle interesser» i Rec Silicon, for å sikre at alle store kontrakter som inngås med Hanwha er «balanserte» sett opp mot «alternative muligheter».

Hanwha kom inn som største eier i Rec Silicon da selskapet kjøpte aksjene til Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe.

Lodbrok Capital peker på at det har vært gjennomført flere endringer i ledelse og styre.

Samtidig har Rec Silicon inngått en avtale for leveranser til Hanwha, påpeker forvalteren.

«Selv om vi ønsker velkommen og forstår Hanwhas interesse for RECs produkter, tror vi at situasjonen potensielt kan gi opphav til vesentlige interessekonflikter».

IR-kontakt Nils O. Kjerstad bekrefter at ledelse og styre i Rec Silicon har mottatt brevet fra Lodbrok Capital, men han viser til styret for kommentarer fordi «dette er et styreanliggende».

Styreleder Koo Yung Lee i Rec Silicon har ikke besvart E24 henvendelse.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om