Oljeaksje på topp i Aksje-NM: – Stor interesse

Equinor skiller seg ut det mest populære selskapet å handle i under Aksje-NM. Interessen for vinneraksjen er stor også i den virkelige verden, ifølge analytiker.

Oljeaksjer er svært populære i årets Aksje-NM.
Publisert:

Olje- og gassgiganten Equinor troner soleklart på toppen over aksjene med høyest antall transaksjoner (kjøp og salg) i årets aksjekonkurranse.

Andre oljeaksjer som Vår Energi og Aker BP er også populære, viser tall fra Infront.

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets sier interessen for oljeaksjer er større enn den var for noen år siden, og viser til de høye gassprisene i Europa.

– Den er naturlig nok ganske stor nå. Interessen går litt i bølger, men med høyere olje- og gasspriser så er den høy. Det er mer interesse nå enn det var for to eller fem år siden, sier han.

Les på E24+

Edvard (73) daytrader i oljeaksje: – Dette kan jeg

Har kjøpsanbefaling

På spørsmål om hvordan fremtidsutsiktene til oljeaksjene ser ut, svarer Sveen-Nilsen:

– Det er alltid vanskelig å spå. Vi tror på fortsatt ganske høye gasspriser gjennom vinteren i Europa, som gir høy inntjening i de selskapene som er eksponert mot gass, sier han.

– Ellers tror vi at på lang sikt vil normaliserte olje- og gasspriser være lavere enn det de er nå, legger han til.

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets sier interessen for oljeaksjer «naturlig nok» er stor nå, og viser til de skyhøye gassprisene i Europa.

Børsbyks

Sparebank 1 Markets har kjøpsanbefaling på flere av de 20 oljeaksjene de dekker.

– På Equinor har vi kjøp, fordi vi tror tilbakekjøp og utbytte skal økes og at markedets forventning til inntjeningen i de neste to til tre kvartalene er for lave, sier analytikeren.

Equinor-aksjen har steget 5,62 prosent siden spillets start, og er opp hele 61 prosent siden starten av året, som følge av de høye olje- og gassprisene i Europa.

En av spillerne som satser på Equinor-aksjen er 73-åringen Edvard Hanøy. E24 omtalte tidligere i høst at han har olje- og gasselskapet som favorittaksje.

Les på E24+

Offshoreaksjer topper urolig Oslo Børs: – Må være forsiktig

Publisert: