Oslo Børs faller moderat etter resultatskred

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner i lyserødt torsdag, etter en svært hektisk morgen. Kunstgjødselgiganten Yara faller tungt etter kvartalstall.

NEDTUR: Oslo Børs faller fra start torsdag.
Publisert:

Oslo Børs faller moderat fra start i torsdagens åpningshandel. Hovedindeksen er ned 0,20 prosent til 797 poeng etter et par minutters handel.

Åpningen finner sted etter en blandet handelsdag i Asia. De største indeksene på Wall Street snudde i rødt mot slutten av gårsdagen.

«I USA viste børsene nok en volatil dag, men en svak sluttspurt bidro til at S&P 500, Dow Jones og Nasdaq alle endte gårsdagen ned mellom 0,1 og 1,0 prosent. Samtlige børser er likevel opp siden tirsdag» oppsummerer DNB Markets i sin morgenrapport.

Oljeprisen har falt tilbake den siste tiden, og spotprisen på et fat brentolje er i skrivende stund 65,38 dollar per fat.

«Høyere lagertall fra USA enn ventet i går kveld kan forklare deler av det store oljeprisfallet gjennom natten. Reaksjonen blir imidlertid større enn hva man skulle ventet ettersom den spekulative posisjoneringen i olje er ekstremt long. Når det først kommer negative nyheter er det dermed mange som skal ut av posisjonene sine. Inntil posisjoneringen er blitt jevnere er det fortsatt risiko på nedsiden i oljeprisen», skriver Nordea Markets.

Resultatskred

Det har kommet et aldri så lite skred av kvartalsrapporter på morgenkvisten, med tungvektere som Yara og Orkla på programmet.

Først ut var Yara, som leverer svakere enn ventet tross en resultatforbedring på 15 prosent. Aksjen faller 4,44 prosent til 341,0 kroner per aksje.

For oljeservicekonsernet Kværner er ikke oljebremsen helt over, men marginene fortsetter å øke og ordreboken er tykkere enn før. Investorene sender aksjen ned 1,10 prosent til 16,12 kroner.

Et selskap som ser ut til å ha lagt oljebremsen bak seg, er TGS. Selskapet leverer bedre marginer i fjerde kvartal og øker utbyttet. Aksjen faller likevel 1,73 prosent til 189,95 kroner.

Orklas aksje stiger 2,85 prosent til 81 kroner etter at selskapet presenterte vekst både på topp- og bunnlinjen i fjerde kvartal. Det skal også deles ut 2,65 milliarder til aksjonærene.

Oljeselskapet DNO snur fra minus til pluss i fjerde kvartal, og varsler kraftig opptrapping av investeringene i Kurdistan. Dette gir en svakt positiv åpning på 0,10 prosent til 10,06 kroner.

Schibsted mer enn doblet bunnlinjen (aksjelive) gjennom fjorårets tre siste måneder. Investorene belønner imidlertid mediekonsernet med et fall på 3,17 prosent til 229,3 kroner per aksje.

For Veidekkes del økte ordrereserven med åtte milliarder kroner (aksjelive) gjennom fjoråret. Selskapet økte også inntektene og driftsresultatet. Aksjen stiger 3,85 prosent til 83,7 kroner per aksje.

Av øvrige selskapsnyheter har TTS varslet at det har inngått avtale om å selge sin marin- og offshorevirksomhet (aksjelive) for 840 millioner kroner, mens Aker Solutions har vunnet en ny kontrakt (aksjelive) i Brasil. Aksjekursen i de to selskapene er opp henholdsvis 66,67 prosent og 1,16 prosent til 45,49 kroner per aksje.

Les også

– Kan ikke forvente et veldig sterkt aksjemarked fremover

Les også

Kraftig kryptorekyl: – Starten på en humpete vei

Les også

Kraftig Statoil-løft trakk opp Børsen

Publisert:

Her kan du lese mer om