Buffett med sjeldent tap: Gikk i milliardunderskudd

Investorlegenden Warren Buffetts selskap Berkshire Hathaway har lagt frem tall for årets første kvartal.

FALLER: Investorlegenden Warren Buffetts Berkshire Hathaway har snudd til underskudd i årets tre første måneder.

Foto: Nati Harnik AP
  • Eivind Bøe
  • David Bach
Publisert:

Berkshire fikk inntekter på 58,5 milliarder dollar i kvartalet, ned fra 64,47 milliarder dollar i samme periode året før, kommer det frem i selskapets ferske kvartalsrapport.

Nedgang i virksomhetsområdet forsikringspremier bidro til inntektsfallet.

I første kvartal av 2017 – sammenligningsperioden – var forsikringspremiene uvanlig høye grunnet en stor forsikringsavtale med American International Group.

Bunnlinjen viser et underskudd i årets tre første måneder, i hovedsak grunnet nye regnskapsregler knyttet til urealiserte tap på investeringer, som førte til en nedskriving på 6,3 milliarder dollar.

«Kapitalismens Woodstock»

Underskuddet var 1,14 milliarder dollar eller 692 dollar per aksje i kvartalet, ned fra et overskudd på 4,06 milliarder dollar eller 2.469 dollar per aksje på samme tid året før.

Driftsresultatet steg imidlertid til 5,29 milliarder dollar i kvartalet, mot 3,56 milliarder dollar ved samme korsvei året før.

Berkshire Hathaway holder den årlige generalforsamlingen i Omaha lørdag. I forkant av møtet gikk Buffett ut og advarte tilreisende aksjonærer om at flyselskapene har for vane å sette opp billettprisene akkurat denne helgen, som ofte omtales som «kapitalismens Woodstock».

Les også

Orkaner og jordskjelv kostet Buffett-selskap 25 milliarder

Følger nøye med

Årsrapporten, som kom i februar, vitnet om at 2017 var et godt år for konglomeratet.

I 2017 økte verdien av Berkshire-aksjene i snitt med 21,9 prosent i markedsverdi og 23,0 prosent i bokført verdi, mens S&P 500-indeksen steg med 21,8 prosent.

Da 87-åringen i februar la ut årsrapporten og aksjonærbrevet sitt, var det langt flere enn aksjonærene i Berkshire Hathaway som fant frem lesebrillene.

Buffett, eller «Orakelet fra Omaha» som han også er kjent som, er nemlig viden kjent for å komme med en rekke analyser og vurderinger i aksjonærbrevene sine. Gitt investorens imponerende avkastningshistorikk, saumfarer derfor også investorer fra hele verden hvert eneste avsnitt i jakten på tips og investeringsinspirasjon.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Warren Buffett

Flere artikler

  1. Buffetts aksjonærbrev kommer lørdag: Aksjonærene venter på «elefantkjøp»

  2. Kraftig resultatvekst for Buffetts Berkshire

  3. Buffetts pengebinge vokste til rekordhøye 1.089 milliarder

  4. Warren Buffett: – Jeg betalte for mye for selskapet

  5. Warren Buffett hamstret egne aksjer