Arctic tror ikke på Telenor-kollaps

Ikke alle ekspertene tror på børsras for Telenor. Et mulig salg i Øst-Europa kan gi ytterligere oppside.

USIKKERHET: Forventningene spriker før Telenor legger frem kvartalstall på tampen av januar.
Publisert: Publisert:

Det vakte oppsikt da Pareto i går slapp en oppdatering på Telenor, der kursmålet innebærer en nedside på rundt 25 prosent.

I analysen, som er gjengitt i Finansavisen, skriver meglerhuset blant annet at selskapet har hatt for vane å levere skuffende tall for fjerde kvartal. Spesielt gis det uttrykk for begrensede topplinjeforventninger, grunnet intens konkurranse i Norge og Myanmar.

Bekymringene deles imidlertid ikke av alle.

«Vi venter en solid rapport, at Telenor vil vektlegge sine forpliktelser til kostnadsbesparelser og ser potensial for en utvidelse av tilbakekjøpsprogrammet, gitt den sterke balansen», skriver analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities i en dagsfersk oppdatering.

– Kan overskyte

Tidligere denne uken sendte også DNB Markets ut en analyse der det forventes et bra fjerde kvartal for Telenor.

«Sterke resultater ventet. Avviket på fem prosent i vårt fjerdekvartalsestimat for ebitda er stort nok til å overbevise oss om en rapport som slår konsensus», skriver analytikerne Frank Maaø og Stefan Gauffin.

Der Pareto venter et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 11,8 milliarder kroner av omsetning på 32,2 milliarder, ligger DNB Markets inne med justert ebitda på 12,3 milliarder kroner.

Meglerhuset er også positive til Telenors frie kontantstrøm fra driften, og ser for seg 6,6 milliarder kroner – to milliarder over konsensus.

Pareto har et kursmål på 143 kroner på Telenor-aksjen. DNB anbefaler kjøp med kursmål 220 kroner, mens Arctic har hold og kursmål 175.

Les også

Telenor-sjefen lover fortsatt kostnadskutt i 2018

«(...) men vi finner det sannsynlig at aksjen kan overskyte vårt kursmål på kort sikt, ettersom vi venter en solid fjerdekvartalsrapport», skriver sistnevnte.

Mulig salg

Hos Arctic har man ellers bitt seg merke i medieoppslag der det hevdes at Telenor er i ferd med å selge enkelte av sine eiendeler i Øst-Europa.

Det norske selskapet skal være i kontakt med et amerikansk fond om salg av virksomheten i Bulgaria og Serbia og Montenegro for rundt to milliarder euro.

Arctic skriver at den oppgitte prisen vil gi en oppside på 1,4 kroner per aksje på deres kursmål.

Videre vises det til en kommende spektrum-auksjon i Thailand i mai, der det kan bli lyst ut betydelig flere blokker for å tiltrekke seg flere interessenter. Telenor har allerede virksomhet i landet under navnet Dtac.

«Etter vårt syn øker dette mulighetene for at Dtac vil vinne noen blokker i auksjonen, men at det også er sannsynlig at det blir flere budgivere i auksjonen. Således holder vi våre estimater for spektrum-investeringer uendret».

Les også

Inntar norsk sokkel med tingenes internett

Les også

Telia lanserer fri databruk i Norge – men bare i noen timer

Les også

Telenor bryter med Tidal

Publisert:

Her kan du lese mer om