Milliardoverskudd for Ryanair

Flyselskapet Ryanairs resultat i forrige kvartal steg 12 prosent, tross store problemer med kansellerte flygninger og pilotenes ferieavvikling.

FLYR VIDERE: Ryanair leverte et sterkt resultat for forrige kvartal.
Publisert: Publisert:

Resultatet etter skatt ble på 106 millioner euro i periode oktober til desember, opplyste selskapet mandag.

Summen tilsvarer litt over 1 milliard kroner etter dagens kurs. Økningen var på 12 prosent sammenlignet med samme periode i 2016.

Antall passasjerer steg 6 prosent til 30,4 millioner, til tross for at selskapet ble nødt til å kansellere et stort antall planlagte flygninger. Årsaken skal ha vært problemer med pilotenes ferieavvikling.

Les også

Ryanair-piloter aksepterte 20 prosents lønnsøkning

I forrige uke inngikk Ryanair en avtale med en fagorganisasjon for flygere, for første gang i selskapets historie. Selskapet ser dermed ut til å ha droppet sin langvarige motstand mot fagforeninger.

Ryanairs piloter med base i Storbritannia skal få en lønnsøkning på opptil 20 prosent, og flyselskapet må dermed belage seg på økende lønnsutgifter.

– Vi har møtt pilotforeninger i Irland, Storbritannia, Spania, Tyskland, Italia, Portugal, Belgia og Frankrike for å diskutere hvordan vi kan samarbeide med dem, sa Ryanair-sjef Michael O'Leary da kvartalsresultatet ble lagt fram mandag.

Les også

Vil kjøpe tilbake utbytteaksjer for 2,5 milliarder

Les også

Luftfartskjemper viser interesse for kriserammet italiensk flyselskap

Les også

Kjos får et endelig ja fra USA

Les også

Snuste på kreditorgrense – reddet av aksjesalg

Publisert:

Her kan du lese mer om