Pareto har mistet flere av sine beste tallknusere

Pareto Securities har på kort tid mistet noen av sine markante og skarpeste tallknusere fra analytikeravdelingen, særlig innen olje- og energisektoren. Trond Omdal, Henning Lunde, Synnøve Gjønnes og Jon David Gjertsen er blant dem som har eller skal takke for seg.

FRA UTSIDEN TIL INNSIDEN: Synnøve Gjønnes slutter som analytiker i Pareto Securities for å begynne i Kværner i juni, et selskap hun har dekket for meglerhuset.

Foto: Chris Ronald Hermansen Sysla
Publisert:,

Pareto Securities, som ikke bare er en av de store meglerhusene i Norden, men som også posisjonert seg som en betydelig aktør for den globale olje- og offshorebransjen, har på få måneder mistet flere nøkkelanalytikere.

Den kjente oljeanalytikeren Trond Omdal sluttet i februar, noe som ble omtalt tidligere i vinter av Finansavisen. Han er imidlertid bare en av flere som forlater meglerhuset.

Basert på opplysninger fra flere kilder er dette listen over dem som har eller skal slutte i analyseavdelingen de siste månedene:

  • Oljeanalytiker Trond Omdal har blitt sjef for E&P (olje- og gassatsingen) i corporate finance-avdelingen til Fearnley Securities. Han kom til Pareto fra jobben som oljeanalytiker i Arctic Securities i 2014, og begynte hos Fearnley i starten av mai.
  • Bankanalytiker Sindre Sunde sluttet også i vinter til fordel for ny jobb hos familieselskapet til Eivind Astrup
  • Offshore- og oljeserviceanalytiker Synnøve Gjønnes går til Kværner i juni, der hun skal jobbe med strategi og M & A (oppkjøp og fusjoner, journ.anm.)
  • Henning Lund gikk fra analyse til corporate finance-avdelingen i Pareto
  • Jon David Gjertsen, som blant annet dekket Hydro og Norwegian, gikk til Mustad-familiens investeringsselskap
  • Tommy Johannessen gikk til Sparebank 1 Markets
  • Øystein Dalby gikk til Odin Forvaltning
  • I tillegg slutter Per Christian Olsen som kom inn i Pareto i fjor fra IR-avdelingen i Aker Solutions
  • Det gjør også Nicolai Resch, som har dekket selskaper innen varehandel og industri med Kenneth Sivertsen.

Ulike årsaker

Mandag kom resultatene til Pareto for 2017. Meglerhuset går som en kule og dro inn 1,3 milliarder kroner før skatt i fjor, noe som er en økning på 47 prosent på ett år og det beste resultatet siden før finanskrisen.

Etter det E24 får opplyst er det varierende grunner til at de har valgt å slutte.

Trond Omdal viser til uttalelsene han ga til Finansavisen i februar, der han viste til at hans rolle i senere tid hadde blitt mer rendyrket mot oljemarkedet og Statoil, med mindre fokus på de andre oljeselskapene.

FORLOT PARETO: Den kjente oljeanalytikeren Trond Omdal har gått til Fearnleys corporate finance-avdeling.

Foto: Robert S. Eik

Han forteller til E24 at han fikk et attraktivt tilbud om en jobb der han får jobbe opp mot flere selskaper i oljenæringen innen corporate finance.

Hverken Nicolai Resch eller Synnøve Gjønnes ønsker å kommentere saken. Gjønnes opplyser at hun starter i Kværner 1. juni.

– Vi tar det som et kvalitetsstempel

Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities bekrefter at Omdal, Sunde og Gjønnes enten har eller skal slutte.

Han forteller at meglerhuset allerede har fått på plass en erstatter til oljeanalytiker Trond Omdal, og at de også har funnet erstattere for både Synnøve Gjønnes og Sindre Sunde «fra både interne og eksterne rekker».

– Begge to var gode eksempler på unge analytikere vi har hatt stor tro på, og vi tar det som et kvalitetsstempel at kunder og selskaper vi følger tydeligvis mener det samme, sier Haavaldsen til E24.

Analysesjefen peker også på at analyseavdelingen består av totalt 35 analytikere hvorav rundt 20 jobber i Norge og resten i Sverige, og at det derfor er helt naturlig at det er noe utskiftning hvert år.

– Det er derfor vi hvert år ansetter 3–4 nyutdannede talenter, sier analysesjefen.

Les også

Lerøy reagerer på politisk risiko: – Trist og uforståelig

Les også

Meglerhus ikke i tvil: – Norwegian blir kjøpt opp

Les også

Warren Buffett (87): – Berkshire Hathaway kommer til å klare seg fint uten meg

Her kan du lese mer om