USAs transportdepartement utsetter Norwegian-søknad

Det amerikanske transportdepartementet utsetter behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, noe som kan ta opptil et halvt år.

UTSETTES: Bjørn Kjos og Norwegian må vente på Det amerikanske transportdepartementets behandling av søknad om permanent flytillatelse.
Publisert:

I mellomtiden vil alle langdistanseflyginger mellom Europa og USA gå som normalt, opplyser flyselskapet i en pressemelding natt til onsdag.

Norwegian Air Shuttle har allerede alle rettigheter til å fly, mens datterselskapet Norwegian Air International (NAI) venter på behandlingen av en permanent flytillatelse.

Det amerikanske transportdepartementet (DOT) besluttet onsdag å forlenge behandlingen søknaden om permanent flytillatelse.

Les også

Norwegian åpner langdistansebase i London

- Det er uheldig at amerikanske myndigheter ytterligere forsinker søknaden vår som har ligget til behandling i over seks måneder, sier Asgeir Nyseth, administrerende direktør i NAI i en pressemelding sendt ut natt til onsdag.

- Vi ser fram til å besvare alle nye spørsmål departementet måtte ha, slik at vi kan motta permanent flytillatelse uten enda flere utsettelser.

E24 har vært i kontakt med Norwegian i morgentimene onsdag, de ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar til saken, og henviser til det som står i pressemeldingen.

Les også

Amerikanske piloter advarer mot Norwegian

- Det er jo ikke positivt at de bruker lengre tid, men heller ikke noe nytt at den prosessen har tar tid på grunn av flere sterke interessegrupper. US DOT trenger rett og slett lenger tid, sier Norwegian-analytiker i Arctic Securities, Kenneth Sivertsen, til E24.

- Inntil videre så blir Norwegian nødt til å fortsette å fly på den midlertidige tillatelsen, så det endrer ikke noe på situasjonen, sier Sivertsen.

Både det amerikanske og det europeiske transportarbeiderforbundet gikk forrige uke ut, og advarte USA om et mulig hull i Norwegians sikkerhetsklarering av kabinpersonale.

Forbundene hevder at det ikke kan dokumenteres at Norwegians asiatiske kabinpersonale har gått gjennom den samme utvidede bakgrunnssjekken som amerikansk og europeisk flypersonell er pålagt. Dette strider med kravet om utvidet bakgrunnssjekk av alt mannskap, ifølge forbundene.

Kravet ble innført i kjølvannet av terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

– Norwegian forventer at DOT gjennomskuer alle falske anklager og de massive kampankene for å stoppe oss, både fra konkurrenter og fagforeninger, sier Asgeir Nyseth i den utsendte pressemeldingen.

Les også:

Norwegian på klagetoppen
Slik slår Norwegian tilbake i den amerikanske PR-kampenNorwegian på klagetoppen

Publisert: