Christiania Securities må kutte i staben

Meglerbransjen kutter kostnader etter et dårlig børsår.

MINDRE LUKRATIVT: Det er ikke lengre så enkelt å tjene penger på aksjemegling.

AKIRA SUEMORI
  • Jonas Tjersland
Publisert:

Meglerbransjen kutter – og nå må meglerhuset Christiania Securities forminske staben.

- Jeg kan bekrefte at vi går runder og ser på alle kostnader, sier administrerende direktør Oddbjørn Hollen i Christiania Securities AS.

Meglerhuset som startet i 1995 har 31 ansatte, og Oddbjørn Hollen opplyser at det i 2012 vil være om lag 25 ansatte igjen.

- Vi ønsker ikke å gå i detaljer. Noe er naturlig avgang, andre har vi dessverre måtte nedbemanne, sier Oddbjørn Hollen.

Les også: Meglernestor: Robotene driver med innsidehandel

Eid av Hollen

Christiania Securites eies av Oddbjørn Hollen (48) gjennom Hollen Holding AS, og i 2010 kunne han notere et årsresultat på 10,6 millioner kroner. Driftsinntektene var på 45,6 millioner kroner, og finansinntektene var på 12,6 millioner kroner.

Egenkapitalen var ved utgangen av 2010 på 50 millioner kroner, og omløpsmidlene var på 251 millioner kroner.

Nedoverbakke

Men nå går det nedover for både og Christiania Securities og resten av meglerbransjen, og utover i 2011 ble det holkeføre på børsen.

Tredje kvartal i fjor var elendig, og Finanstilsynet rapporterer at inntektsnivået for verdipapirforetakene var på det laveste siden tredje kvartal i 2004.

Foretakene som ikke er integrert del av bank hadde inntekter på 1333 millioner kroner – noe som er 225 millioner kroner mindre enn i samme kvartal i 2010.

(Saken fortsetter under faksimilen)

FESTEN ER OVER: I lørdagens utgave av VG kan du lese mer om nedturen for aksjemeglerne.

Tror på Børsen

Oddbjørn Hollen sier 2011 var et tøft år, men at han har tro på 2012.

- Vi har hatt en kjøpsanbefaling på Oslo Børs siden begynnelsen av desember og januar har vært en flott start på året, med hovedindeksen over 400 poeng igjen. Vi mener videre oppgang er mest sannsynlig, sier han.

Kapital spådde i januar at Christiania Securities er blant meglerhusene som vil slite mest i markedet. Det tror ikke Oddbjørn Hollen.

- Vi skal være lønnsomme. Christiania Securities har holdt på siden 1995 og vært en stabil og lønnsom bedrift i stort sett alle år. 2011 var unntaket for oss med minus resultat, men vi har en solid egenkapital og vi tar nå grep for å sikre at vi raskt snur til et positivt resultat igjen, sier han.

Aksjeroboter

E24 har de siste dagene beskrevet hvordan aksjerobotene herjer på Oslo Børs. Flere mener robotene truer aksjemeglernes eksistens.

Christian Securities er bare et av mange meglerhus som har kuttet i staben. 500 aksjemeglere har blitt sagt opp eller sluttet de siste tre årene, viser tall Dagens Næringsliv har fått fra Finanstilsynet.

Les også: Slik herjer robotene på Oslo Børs

- Kortsiktig handel, såkalt daytrading, er nok i stor grad tatt over av aksjeroboter. Men aksjerobotenes inntog er mindre viktig for mer langsiktig handel. Våre kunder følger stort sett våre «case» og vår modellportefølje, og der er tidshorisonten lengre enn et par dager, sier Hollen.

Les mer om aksjeroboter:

Publisert:

Flere artikler

  1. Måtte sparke sin egen sønn

  2. - Mange rike privatkunder sliter med å tjene penger

  3. Nye robot-regler fra Finanstilsynet

  4. Annonsørinnhold

  5. - Hadde vi ikke gjort noe, kunne utviklingen bare fortsatt oppover

  6. Finansdepartementet om aksjeroboter: - Denne uroen må tas på alvor