Børslettelse i Asia

Bred børsoppgang i Asia i natt etter at amerikanske politikere ser ut til å nærme seg en løsning på gjeldsforhandlingene og sterke selskapsresultater.

Publisert:

Etter regn kommer sol, og etter fire dagers sammenhengende børsnedtur snur det endelig på børsene i Asia onsdag.

Den brede MSCI Asia Pacific-indeksen stiger med nesten en prosent, og børsene i både Japan, Kina, Sør-Korea og Australia ser ut til å ende i pluss.

Det skjer etter at Barack Obama gikk ut med støtte til et kompromissforslag seks senatorer fra begge partier i det amerikanske Senatet.

Forslaget innebærer enighet om en pakke med raske kutt i statens utgifter og enighet om skatteøkninger på lengre sikt for å bidra til å minke det enorme budsjettunderskuddet.

Forslaget ser foreløpig ut til å kunne samle bred støtte i Senatet, men det er knyttet mer spenning til hvordan det blir mottatt i det republikansk-kontrollerte Representantenes hus, der motstanden mot skatteøkninger er langt tøffere.

- Selskapenes inntjening er knallbra, og økonomien ser ok ut. Det gir oss et relativt positivt syn på 2011, sier sjefsstrateg Stephen Wood i Russell Investments til Bloomberg.

Jobs leverte

Teknologiaksjene i Asia Pacific-indeksen stiger med to prosent, etter at Apple nok en gang leverte knallresultater etter at handelen var stengt på Wall Street tirsdag.

Selskapet solgte Macer, iPhoner, iPads, iPods og programvare for totalt 159 milliarder kroner på tre måneder.

Selskapet steg 6 prosent, eller rundt 30 milliarder kroner, i den elektroniske etterhandelen.

- Vi er veldig fornøyd med å levere det beste kvartalet vårt noensinne, med inntekter opp 82 prosent og fortjeneste opp 125 prosent. Akkurat nå fokuserer vi på iOS5 og iCloud, sa konsernsjef Steve Jobs i en pressemelding.

Lettelse for bankene

Til tross for skuffende resultater fra både Bank of America og Goldman Sachs tirsdag løftes finansaksjene i Asia på nyheten om at amerikanerne kan nærme seg en løsning på gjeldsforhandlingene.

Både i Japan og Australia stiger bankaksjer med mellom en og to prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om