Upstream: Trøims riggselskap nær milliardkjøp av Transocean-rigger

Investorens ferske riggsatsing skal være nær en avtale med den Sveits-basert riggkjempen om kjøp av 15 rigger for 1,2 milliarder dollar, melder nettstedet.

SKAL VÆRE NÆR STORKJØP: Investoren Tor Olav Trøim. Her sammen med sin kone Celina Midelfart.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Det ferske riggselskapet Borr Drilling til investoren Tor Olav Trøim skal være i ferd med å sluttføre en avtale om å kjøpe en flåte av oppjekkbare rigger fra Transocean, skriver Upstream (bak betalingsmur).

Nettstedet viser til en ikke navngitt kilde i riggsektoren.

Borr Drilling ble startet med formål om å kjøpe opp moderne rigger i et marked der prisene har stupt i kjølvannet av oljenedturen. Trøim har en ledende rolle i nysatsingen, som allerede har kjøpt et par rigger og hentet inn penger i kapitalmarkedet.

Skal være nær kjøp av 15 rigger

Nå skal riggselskapet være nær oppkjøpet av deler av Transoceans riggflåte i en transaksjon som omfatter hele flåten av ti oppjekkbare rigger med høye spesifikasjoner pluss fem nye enheter som er under bygging, for en samlet prislapp på 1,2 milliarder dollar, ifølge Upstream.

Les også

John Fredriksen og Seadrill-sjefen: Har måttet rydde opp etter Trøim og «den gjengen»

Med dagens valutakurs tilsvarer det over ti milliarder kroner. Per rigg blir prislappen 80 millioner dollar.

Nettstedet skriver videre at det ikke har fått bekreftet avtalen av riggmeglerkilder, men rigganalytiker Erik Tønne i Clarksons Platou Offshore sier at Borr har vært klar på intensjonen om fortsatt vekst.

Han sier også at markedsforholdene for å finne billige aktiva er rimelige gode for en virksomhet som er grunnlagt i sin helhet på egenkapital.

Borr Drilling ble notert på Norges Fondsmeglerforbunds OTC – liste i desember i fjor og prises der til 2,36 milliarder kroner. I tillegg til Trøim er blant annet tidligere Seadrill-sjef Fredrik Halvorsen i Borr-styret og Rune Magnus Lundetræ, tidligere finansdirektør i Seadrill, er administrerende direktør.

Den Sveits-basert riggkjempen Transocean skal på sin side være interessert i å nedskalerer flåten på grunn av synkende dagrater og kapasitetsutnyttelse, og har vært blant de mest aktive til å skrape rigger, ifølge Upstream.

Les også

Seadrill inngår storforlik

Mulig riggjakt

Nettstedet skriver at også John Fredriksen, som skilte lag med Trøim i 2014 etter mange års samarbeid, skal være på utkikk etter billige rigger, men da uavhengig av gjeldstyngede Seadrill der Fredriksen er hovedaksjonær.

På listen over syv potensielle Fredriksen-mål listes blant annet de halvt nedsenkbare riggene Bollsta Dolphin og West Mira, som er to nybygg som ble kansellert av henholdsvis Fred Olsen Energy og Seadrill.

Les også

Farstad Shipping ser ingen effekt av oljeprisløftet

Les også

Giek kan bli storeier i Røkke og Fredriksens supplygigant

Les også

Fred. Olsen Energy-sjefen: – Vi stålsetter oss

Her kan du lese mer om

  1. Transocean
  2. Oljebransjen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Borr kjøper Transocean-rigger

  2. TradeWinds: Fredriksen vil børsnotere riggsatsing

  3. Borr Drillings rigghandel med Transocean i boks

  4. Annonsørinnhold

  5. Trøims riggsatsing har handlet for 22 milliarder: – Vi skal ikke vokse bare for å vokse

  6. Trøims riggselskap vil på Oslo Børs