Ola Rollén vil fortsette som Hexagon-sjef

– Har fortsatt mye å gi, sier Rollén i et intervju med Dagens Industri.

BLIR ETTEFORSKET: Hexagon-sjef Ola Rollén blir etterforsket for å ha kjøpt 284.341 aksjer i Next Biometrics i november 2015.

Foto: Siggi Bucher Reuters
 • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

For en uke siden ble det kjent at konsernsjef Ola Rollén i Hexagon er under etterforskning for innsidehandel i Next Biometrics.

Rollén ble varetektsfengslet den 29. oktober etter avgjørelse fra tingretten i Oslo. Bakgrunnen for dette var at etterforskerne ønsket å sikre bevis.

I et intervju med Dagens Industri forteller Rollén om hvordan han opplevde det da to uniformerte politimenn pågrep ham ved en gate på Arlanda:

– Jeg ble helt forbløffet. Tuller de med meg eller forsøker noen å kidnappe meg? Jeg ba om deres ID, forteller Rollén.

Fortsetter

Rollén ble i helgen løslatt etter en uke i norsk varetekt og var mandag tilbake som konsernsjef i Hexagon.

– Så langt har jeg bare fått støtte fra storeierne i Hexagon, de sier de vil at jeg fortsetter. Men jeg har sittet i 16 år. Jeg sitter ikke i ti år til. Men jeg vet at jeg har mye å gi innen jeg er ferdig, sier han.

Han lover at selskapet vil komme med en ny vekstplan på kapitalmarkedsdagen 1. desember.

Les også

Slik forklarte Hexagon-sjefen seg

Avviser anklagene

Det er norske Økokrim som etterforsker den svenske toppsjefen for å ha kjøpt 284.341 aksjer i Next Biometrics i november 2015. Rollén er ikke tiltalt for noe, ifølge advokatene hans i det norske advokatfirmaet Hjort.

I et dokument gir Rolléns advokater noe mer innblikk i mistankene mot ham, i et forsøk på å tilbakevise anklagene om at han skal ha gjort noe ulovlig.

Ifølge advokatene er det to selskaper som er involvert i saken, nemlig Greenbridge Partners Ltd, et investeringsselskap hvor Rollén er en av hovedeierne, samt Iskossala Ltd, som er Rollénfamiliens private investeringsselskap.

Rolléns advokat Christian B. Hjort har avvist at Rollén satt på innsideinformasjon da familieselskapet Iskossala kjøpte aksjer noen dager før det ble kjent at Greenbridge ville kjøpe seg inn, noe som tok aksjekursen til 170 kroner fra 48 kroner i løpet av få dager.

Les også

Oslo Børs varslet om Rollén-saken

Risikerer seks års fengsel

– Vi visste jo at vi har gjort transaksjoner som Iskossala, men sendt ut pressemelding som Greenbridge. Vi hadde forberedt oss på spørsmål fra børsen, som normalt bruker stille spørsmål etter en nyhet som har fått kursen til å skyte i været, men fikk ingen. Nå hadde vi helt enkelt avskrevet spørsmål, sier Rollén til Dagens Industri, og legger til at han ikke hadde regnet med kursoppgangen.

Han sier også at han kommer til å fortsette og investere, men være lenger fra investeringsbeslutningene.

Rollén risikerer seks års fengsel for innsidehandelen han er mistenkt for.

Dette er tidslinjen over de omstridte investeringene, ifølge Rolléns advokater:

 • Iskossala kjøper 284.341 aksjer i Next den 6. og 7. oktober 2015, på vegne av Greenbridge
 • Den 8. oktober 2015 inngår Iskossala to avtaler på vegne av Greenbridge: det kjøper 333.333 Next-aksjer fra Ecomnex AS, og den noterer seg for to millioner nye aksjer som skal utstedes av Next.
 • Den 9. oktober 2015 annonserer Next at selskapet er enig med Greenbridge om å utstede to millioner aksjer, samt at Greenbridge kjøper fra Exomnex, og at en royaltyavtale mellom Next og Ecomnex avsluttes.
 • Greenbridge er ikke i full operasjon før 12. januar i år. Da overfører Iskossala alle sine 2.617.674 aksjer til Greenbridge til full verdi pluss renter.
 • Ifølge advokatene kjøpte selskapet Iskossala aksjer på vegne av Greenbridge fordi Greenbridge ikke var fullt operativt på det tidspunktet.
 • Et norsk advokatfirma var rådgiver for Iskossala og Greenbridge i forbindelse med prosessen.
Les også

Oslo Børs varslet om Rollén-saken

Les også

Hexagon-sjefen: - Min samvittighet er ren

Les også

Next-sjefen: – Det er ikke vår sak

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Innsidehandel
 2. Next Biometrics
 3. Økokrim

Flere artikler

 1. Hexagon-sjefen: - Min samvittighet er ren

 2. Tiltalt for innsidehandel: Nå starter rettssaken mot Ola Rollén

 3. Rollén om tiltalen: – Det eksisterer en misforståelse

 4. Annonsørinnhold

 5. Next-sjefen: – Det er ikke vår sak

 6. Svensk toppleder etterforskes for innsidehandel i norsk biometriselskap