Funcom nær historisk bunn
Nyheten om Funcoms strategiendring sendte aksjen ned nær tidenes laveste. Samtidig
NÆR BUNN: Nyhetene fra Funcom sendte aksjen farlig nærme sin historiske bunnotering fra desember 2008.
E24 Børs: Sjekk sluttkursene her
En negativ tirsdag på Oslo Børs ble preget av Funcoms nedtur etter nyheten om selskapets strategiendring, DNO og Statoil.
Hovedindeksen endte ned 0,4 prosent til 432,99 poeng.
På kontinentet har det heller ikke vært en jubeldag. CAC40 i Paris endte ned 0,83 prosent, FTSE100 i London sluttet ned 0,12 prosent mens Dax i Frankfurt er 0,64 prosent i minus.
Dystert for Funcom
Det ble en dyster dag for Funcom-aksjen tirsdag. Aksjen ble sendt ned 11,19 prosent til 2,38 kroner.
Det er nær det laveste aksjen noengang har vært. Bunnoteringen ble satt 9. desember 2008 da aksjen ble solgt til 2,31 kroner i løpet av desemberdagen.
Strategiendringen som ble offentliggjort tirsdag er en helomvending fra hvordan selskapet har drevet tidligere. Nå skal det bli slutt på de store satsningene til mange titalls millioner dollar, og i de nye budsjettene skal det legges opp til spill som vil koste mellom 2 og 15 millioner dollar stykket.
Statoil til Irak
Tirsdag fortalte Statoils letedirektør Tim Dodson i et intervju med Bloomberg at selskapet nå ser på å komme seg inn i Kurdistan og Irak.
Statoil-analytiker Oddvar Bjørgan i Sparebank1 Markets var ikke overrasket.
- Basert på historikken til Statoil er det nok mest sannsynlig at de kommer til å søke på lisensrunder og eventuelt kjøpe seg inn, sa Bjørgan til E24 tirsdag.
Les også: Statoil vil tilbake til Irak
Statoil-aksjen endte ned forsiktige 0,2 prosent tirsdag til 147,8 kroner aksjen.
Det norske lete- og produksjonsselskapet DNO International er allerede tilstede i Irak og var opp tre prosent tidligere tirsdag.
Dagen endte ikke like positivt for DNO International, men aksjen endte til slutt opp 1,77 prosent ved børsslutt.
Mer Statoil
Statoils letesjef Tim Dodson nøyde seg ikke med en nyhet til markedet tirsdag. I en børsmelding meldte Dodson at Statoil skal bore ni nye letebrønner i Arktis neste år.
Les også: Statoil satser kraftig i Barentshavet
- Etter Skrugard- og Havis funnene våre ser vi fortsatt attraktive muligheter her, sa Dodson i meldingen.
Spansk nedtur
Børsdagen ble også preget av mer dårlig nytt fra det kriserammede Sør-Europa.
Det spanske bruttonasjonalproduktet falt 0,4 prosent fra første til andre kvartal i år, viser tall som ble offentliggjort tirsdag.
På årsbasis falt BNP i andre kvartal med 1,3 prosent, en betydelig forverring fra første kvartal hvor fallet på årsbasis var 0,6 prosent.
Tirsdag ble det også kjent at IMF og den europeiske sentralbanken sender inn en ekspertgruppe til Portugal som skal vurdere hvordan landet etterlever vilkårene for kriselånet landet fikk innvilget.
Bekymringene øker dermed for om Portugal vil klare møte sine forpliktelser, samtidig som skatteinntektene i landet faller.
Liten Isaac-effekt
Den tropiske stormen Isaac, som er forventet å treffe USAs gulfkyst som en kategori 2-orkan, har foreløpig hatt liten effekt på oljeprisen.
Nordsjøoljen har tirsdag steget med 0,08 prosent til 112,3 dollar per fat mens amerikansk lettolje er opp 0,44 prosent til 96,06 dollar per fat.
Les også