Rec Silicon sier opp 60 ansatte

Solenergiselskapet må si opp flere medarbeidere på grunn av svake markeder.

KUTTER: Administrerende direktør Tore Torvund i Rec Silicon kutter i bemanningen. Han tok over sjefsjobben i Rec i begynnelsen av november.
Publisert:

Solenergiselskapet Rec Silicon, som nå har hovedkontor i Moses Lake i USA, har bestemt seg for å kutte i bemanningen.

Tidligere i måneden overtok Tore Torvund som leder av den «gamle» delen av det oppsplittede selskapet etter Ole Enger, og nå har den nye sjefen bestemt seg for at det er nødvendig å kutte i bemanningen.

Selskapets 750 ansatte i delstaten Washingon i USA må derfor belage seg på usikkerhet, når Rec Silicon nå varsler at det skal kutte tilsammen 60 stillinger på sine produksjonssteder.

Reduksjonen tvinger seg ifølge selskapet frem av fortsatt svake markeder innen polysilisium og solar-industrien, såvel som at det er fortsatt usikkerhet som følge av «solar-krigen» mellom Kina og USA.

- Dette er ingen lett avgjørelse. Uheldigvis er dette nødvendig for at vi skal kunne holde oss konkurransedyktige gjennom en fortsatt periode av usikkerhet, sier administrerende direktør Tore Torvund i Rec Silicon i en melding.

Splittet opp
For noen uker siden ble Rec ASA splittet opp i to, til Rec Silicon og Rec Solar.

Rec Silicon består av «gamle» Rec, mens det nynoterte Rec Solar er den oppslittede og «nye» delen.

Med oppsplittingen av Rec ble det også kjent at konsernsjef Ole Enger forlater selskapet fra 1. desember. Tore Torvund er ny leder av Rec Silicon, mens Øyvind Hasaas leder Rec Solar.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om