DNBs valutatabbe ga Merete (32) euro til halv pris

Merete Medle fikk 100 euro til 434 kroner. Nå sjekker DNB hvor mange andre som gjorde et røverkjøp i forbindelse med tirsdagens valutakrøll.

RØVERKJØP: Merete Medle (32) tok ut 50 euro til da hun innså hvor god kurs hun fikk da hun tirsdag tok ut euro i minibanken på Oslo lufthavn.

Skjermdump/privat
  • Ida Hanstad
Publisert:

- Jeg stod på Gardermoen og skulle ta ut euro i forbindelse med en tur til Spania. Det slo meg ikke før jeg måtte godkjenne kursen for å få ut kontantene at jeg innså hvor lav kursen var, sier, sier Merete Medle (32) til E24.

Hun er en av flere som tirsdag morgen fikk en altfor lav kurs, etter at DNB ved en feil priset valuta råbillig.

Medle sier til E24 at hun stusset da hun ble trukket 217 kroner for 50 euro.

- Jeg henvendte meg til en mann som tok ut pund i minibanken ved siden av for å spørre om jeg ikke hadde fått ekstremt mye for pengene. Han sa da at han hadde tatt ut pund, og opplevd det samme. Da tok jeg ut 50 euro til, sier Medle lattermildt.

Kursen hun fikk var 3,43 pluss et påslag for å ta ut i bank, mens den egentlige kursen lå på 8,08. Medle ble trukket 434 kroner for 100 euro, men hadde med riktig kurs betalt godt over 800 kroner.

LES OGSÅ: Dataglipp hos DNB: Priset valuta råbillig

Rutinemessig oppdatert

Vidar Korsberg Dalsbø

DNB

Tirsdag uttalte kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til E24 at det hadde blitt lagt ut en feil prisliste på bankens nettsiden, men at det kundene ikke skal ha hatt anledning til å få de prisene som var nevnt i denne.

Onsdag sier han at de nå har oppdaget at flere fikk tatt ut penger til kursene i prislisten som ble lagt ut tirsdag morgen. (Se listen nederst i saken.)

- Minibankene ga feil kurs i omtrent ett kvarter etter at feilen ble oppdaget like etter klokken 10.00 tirsdag, sier han til E24.

Dalsbø forklarer at feilen oppstod da verdien av kronen ble satt feil hos DNB, og deres minibanker med valuta deretter ble rutinemessig oppdatert med ferske kurser.

- Dette skjedde tirsdag basert på de gale kursene som ble publisert på vår nettside. Feilen forplantet seg altså før vi fikk stoppet prosessen med å oppdatere minibankene, forklarer han, og legger til at det ikke tok lang tid før både ansatte og kunder meldte inn feilen.

LES OGSÅ: Svakeste krone på ni år

Kjenner ikke omfanget

Ifølge Dalsbø jobber nå DNB med å kartlegge alle valutatransaksjoner som ble gjort i filialer og minibanker det kvarteret den gale listen var koblet mot disse.

- Siden minibankene kun har gitt feil kurser i et såpass kort tidsrom, vurderer vi omfanget så langt som lite, sier han.

Han legger til at de så langt Dalsbø kan huske ikke har opplevd en slik feil tidligere.

- Vi er allerede i gang med å se på våre rutiner for at dette ikke skal kunne skje igjen, sier han.

LES OGSÅ: Sjøsatte euroen - nå kaller han den en katastrofevaluta

Vil ikke betale mer

Medle sier til E24 at hun foreløpig ikke har blitt kontaktet av DNB, og at hun nå lurer på om de vil ringe for å be henne betale den prisen hun egentlig måtte ha gitt for 100 euro tirsdag morgen.

- I så fall vil jeg nok fortelle dem at de må akseptere at de har gjort en feil, og at jeg ikke har lyst til å betale noe mer enn jeg allerede har gjort, sier Medle, som også har omtalt hendelsen på denne bloggen.

Dalsbø sier at de foreløpig ikke har tatt stilling til hva de skal gjøre med kundene som fikk langt bedre valutapriser enn de skulle.

- Vi må undersøke det er hjemmel for å gjøre noe og hvor stort omfanget er før vi foretar oss noe, sier han.

LES OGSÅ: Hurtigruten-sjefen jubler etter kronefall

Her er noen eksempler på røverkjøpet DNB tilbød sine kunder (tirsdagens ekte kurs i parentes):

1 Dollar: 2,5687 kroner (6,0682)

1 Euro: 3,4325 (8,0897)

1 Pund: 3,9891 (9,4160)

100 Svenske kroner: 39,12 (92,78)

100 Danske kroner: 45,88 (108,47)

Og her ser du et utdrag fra hele prislisten tirsdag morgen:

STORE FEIL: Slik så prislisten ut for valutakjøp til DNB tirsdag denne uken.

Skjermdump

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. DNB

Flere artikler

  1. DNB tar regningenetter valutatabben

  2. Dataglipp hos DNB:Priset valuta råbillig

  3. Unngå valutafellene: Her får du billigst valuta

  4. Annonsørinnhold

  5. Omfattende problemer med DNBs banktjenester tirsdag

  6. Nå blir det dyrere å være DNB-kunde i utlandet