Storaksjonær øker i oljemygg

Har doblet aksjebeholdningen i Interoil.

OLJEMYGG: Interoil driver landbasert oljeproduksjon i Latin-Amerika.
Publisert: Publisert:

Onsdag ettermiddag varslet oljemyggen Interoil Exploration & Production, at storaksjonær Kristen Jakobsen har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet.

Ifølge flaggemeldingen har Jakobsen kjøpt 11.147.816 aksjer i Interoil. Aksjene ble kjøpt gjennom selskapet Trafalgar AS.

Trafalgar eier etter denne transaksjonen 21.147.816 aksjer, som tilsvarer 8,4 prosent av selskapets utstedte aksjer.

Interoil - som driver landbasert produksjon i Latin-Amerika - har vært i pengenød den siste tiden og har tapt 90 millioner dollar de siste fire årene.

Hittil i år har aksjekursen falt 80,7 prosent på Oslo Børs.

- Det er flere medvirkende grunner til det. At styreleder blir tiltalt av Økokrim, ga tilliten til selskapet et knekk. I tillegg har selskapet åpenbart trengt penger. Vi har jobbet desperat med å selge hele eller deler av virksomheten. Men vi fikk ikke et godt nok bud, sa styreleder Anne-Grete Ellingsen i Interoil til E24 i mars.

- Vi måtte gå til skrittet å legge til rette for en emisjon i stedet. De store aksjonærene ønsket ikke å gi forpliktende uttalelser om deltakelse i emisjonen. Det gjør at man ikke får salgbarheten i markedet som vi ellers fått.

Interoil måtte ut med en stor rabatt da selskapet la ut 200.000 nye aksjer i begynnelsen av mars. Emisjonen gikk til en kurs på 1 krone per aksje. Det var mer enn en halvering fra kursen dagen før.

Aksjekursen stengte på 1,1 kroner onsdag.

Publisert: