Analytiker: - Markedet leter etter drivere

Oslo Børs holder seg over 500 poeng, og det er ventet et svakt løft tirsdag.

OPPGANG PÅ VEI? Det norske aksjemarkedet holder seg like over 500-grensen.
Publisert: Publisert:

- Det er få drivere i markedet akkurat nå, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds til E24.

Tirsdag venter han en forsiktig oppgang for det norske aksjemarkedet. Mandag endte Hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,09 prosent til 500,07 poeng. Ved dagens åpning er Berntsens estimat en oppgang på 0,1 prosent.

- Det som vi tror vil styre dagen litt i dag er at det endte litt blandet på Wall Street imandag. Selv om asiatiske indekser har steget kraftig i morgentimene, så er dette drevet av Japan, som ikke er like viktig for de europeiske markedene, sier Berntsen.

- Det har gått bra på Oslo Børs, men vi ser jo at oljeselskapene fortsatt henger litt etter. Det er nok en del mekanismer innen olje som tar tid, blant annet kostnadspresset som det vil ta tid å reversere. Når det er sagt, begynner prisingen på Statoil å bli attraktiv, mener analysesjefen.

- Tror du vi kan forvente en ny «all time high»?

- Det er ingenting som hindrer at det kan skje i år. Underliggende er det fortsatt mye penger som går ut av statsobligasjoner og inn i aksjemarkedet, og det er en trend vi venter vil fortsette, mener Berntsen.

Følg markedet med E24 BØRS

Spår børsløft i Europa

Det er ventet oppgang på de toneangivende indeksene i Europa tirsdag.

Ifølge finansielle veddemål hos engelske bookmakere er det ventet et løft på 0,2 prosent fra åpning på Londons FTSE 100 og Dax i Frankfurt. I Paris ventes Cac 40 å stige 0,1 prosent.

Oppgangen kommer i kjølvannet av en sterk børsdag i de asiatiske markedene, hvor Nikkei 225 i Japan steg 2,3 prosent.

LES OGSÅ: Svekket yen ga aksjehopp i Tokyo

Ifølge analytikere er det forventninger til en bedring i nøkkeltall som bidrar til optimismen.

Tirsdag legges tillitsindeksen Zew fra tysk næringsliv frem, i tillegg til at det kommer tall for industriproduksjonen i eurosonen. Ifølge Reuters er det ventet en en oppgang på 0,4 prosent for industriproduksjonen i juni, mens Zew ventes å stige fra 36,3 til 40,0 poeng i august.

Senere på dagen legges det frem detaljhandelstall fra USA.

Oljeprisene sendes høyere tirsdag formiddag, og kontraktene på nordsjøolje omsettes for 109,06 dollar, opp 18 cents per fat. Amerikansk lettolje omsettes for 106,25 dollar, opp 0,11 prosent.

Flatt i USA

I USA var det generelt en flat kursutvikling mandag. Da handelen stengte klokken 22.00 var situasjonen på de ledende børsene slik:

** Dow Jones falt 0,04 prosent til 15.419,83 poeng.

** S&P500 falt 0,12 prosent til 1.689,48 poeng.

** Nasdaq-indeksen steg 0,27 prosent til 3.669,95 poeng.

LES OGSÅ: Tesla raste på vinglete Wall Street

Publisert: