Gassfraktrederiet BW LPG vil sluke konkurrent

Rederiet fortsetter oppkjøpet i Aurora LPG og legger inn bud på alle aksjene i selskapet.

ØKER ANDELEN: BW LPG kjøper seg videre opp i Aurora LPG og har lagt inn bud på alle aksjene i selskapet.

Aurora LPG
 • Geir Molnes
 • Anders Park Framstad
Publisert:,

BW LPG etterfølger gårsdagens oppkjøp i Aurora LPG med ytterligere kjøp av aksjer og et frivillig tilbud på de resterende aksjene.

Det sist meldte kjøpet er på 877.813 aksjer, og bringer den totale eierandelen til 32,79 prosent. Det lanseres i kjølvannet av dette et frivillig tilbud på de utestående aksjene i selskapet.

Tilbudet lyder på 0,3175 aksjer i BW LPG pluss 6,16 kroner i cash, eller 12,30 kroner kontant på labben.

Kontantbudet gir en markedsverdi på Aurora på 369 millioner kroner. Dersom aksjonærene velger å gå for kombinasjonstilbudet gir det en premie på drøyt 50 øre per aksje, basert på sluttkurs på 21,18 kroner per BW LPG-aksje i går.

Storaksjonær med på laget

Budet er betinget aksept på minst 90 prosent.

Med på laget har BW LPG sikret Transpetrol Limited, den tredje største Aurora-aksjonæren per midten av juni.

Transpetrol representerer drøyt 2,9 millioner aksjer, hvilket medfører at BW LPG allerede kontrollerer eller har fått aksept for 44,17 prosent av aksjene.

– Vi mener at tilbudet gir en attraktiv mulighet for Aurora-aksjonærene, for å beholde eksponeringen og å ta del i den fremtidige oppsiden i VLGC-markedet, sier BW LPG-sjef Martin Ackermann i en kommentar.

– Kombinasjonen av BW LPG og Aurora LPG vil skape en sterk spiller i de utfordrende forholdene i vår industri. Den kombineret enheten vil ha en betydelig, moderne og høykvalitets flåte, en sterk plattform og de finansielle ressursene som er nødvendige for å fortsette sin virksomhet i en utfordrende periode.

Øker andelen siden mandag

Mandag kjøpte BW LPG litt over 3 millioner aksjer i Aurora LPG gjennom et datterselskap.

Det tilsvarer 10,12 prosent av de utestående aksjene i selskapet. Selskapet sikret seg med dette en eierandel på 29,83 prosent. En eierandel de i dag øker til 32,79 prosent.

I tillegg kjøpte BW LPG for 57 millioner kroner i et senior usikret obligasjonslån med forfall i august 2017, tilsvarende drøyt en tredjedel.

– Jeg regner ikke med at de først kjøper 20 prosent, og så bortimot 10 til, bare for å eie det – de er ikke en finansiell investor, sa analytiker Ole G. Stenshagen i SEB til E24 i går om mandagens handel.

– Auroras flåte, med så mange nybygg og så høy kvalitet, passer godt med BW LPG. Det er det ikke noen tvil om, sa Stenshagen.

Stiger på Oslo Børs

Ved 09.30-tiden er Aurora LPG opp 3,72 prosent på Oslo Børs siden åpning tirsdag. Selskapet har imidlertid tapt seg kraftig siden starten av året, da prisen per aksje lå på 60 kroner. I skrivende stund er aksjeprisen på 12,55 kroner.

KRAFTIG FALL: Aurora LPG løfter seg tirsdag på nyheten om BW LPGs videre oppkjøp i selskapet. Men som grafikken viser har aksjen stupt nedover de siste to årene.

Infront/E24

I perioden 2014 til slutten av 2015 var aksjekursen på mellom 65 kroner og 45 kroner aksjen.

BW LPG har også stupt siden slutten av 2015. Da ble selskapet handlet for 75 kroner per aksje, mens kursen i dag er på 21,1 kroner per aksje. I midten av 2014 var prisen så høy som 90 kroner per aksje.

Fredriksen mislyktes

Som E24 omtalte i fjor forsøkte John Fredriksen-eide Avance Gas å kjøpe Aurora LPG i fjor. Tilbudet til Avance Gas var langt høyere enn dagens tilbud fra BW LPG. Tilbudet verdsatte aksjene i Aurora LPG til rundt 60 kroner per aksje.

Fristen for det frivillige budet fra Avance Gas på alle aksjene i Aurora LPG utløp for ni måneder siden uten at betingelsene ble møtt.

Det var i midten av november at budet ble fremsatt. Dette lød på 0,574 nye aksjer i Avance Gas for hver Aurora-aksje, og var betinget en akseptgrad på minst 90 prosent.
Styret i Aurora gikk kort tid etter ut og advarte mot å akseptere budet.

Her kan du lese mer om

 1. BW LPG
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. – Må være trøstesløst for andre å forsøke å by på selskapet

 2. – Risikoen ved ikke å akseptere budet vil kunne være høy

 3. Sohmen-familiens BW LPG sluker konkurrent

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Kinesernes oppkjøp av Ekornes går overraskende tregt

 6. Riggkjempe vil kjøpe Songa