70 mister jobben i Teekay

Produksjonsskipet Petrojarl Varg går av kontrakt i august i forbindelse med at Varg-feltet skal stenges ned. Det fører til at 70 ansatte mister jobben.

KUTTER I NORGE: Canada-baserte Teekay nedbemanner i Norge.
 • NTB
 • Geir Molnes
Publisert:

Nedbemanningsprosessen i offshorerederiet er i gang, og de ansatte blir informert i disse dager, skriver Maritime.no.

Kommunikasjonssjef Axel Wiedenmann forklarer at bakgrunnen for nedbemanningen er at kontrakten selskapet hadde på Varg-feltet ble sagt opp av Repsol.

– De skal ikke produsere på feltet lenger. Kontrakten utløper første august, etter det seiler vi fra Varg-feltet og går i opplag. Vi har prøvd å finne nye kontrakter, men har ikke klart det. Vi må tilpasse oss aktivitetsnivået. Men det er trist og alvorlig, sier Wiedenmann til E24.

Ikke lønnsomt

En del av mannskapet må gå fra jobbene sine allerede 1. august. Noen blir med en stund til for å ta seg av bevaring av utstyr. Alle de 70 stillingene vil forsvinne i løpet av høsten.

Varg-feltet, som ligger sør for Sleipner i den midtre delen av Nordsjøen, er bygd ut med produksjonsskipet Petrojarl Varg. Produksjon på Varg startet i desember 1998, og feltet har produsert nesten 100 millioner fat olje.

Det er fortsatt 8,5 millioner fat olje igjen, og planen var å fortsette produksjonen til 2021, men da må det bores nye brønner, noe som ikke er lønnsomt.

Utelukker ikke flere nedbemanninger

Wiedenmann forteller at de ansatte naturligvis synes det var en trist beskjed å få.

– Vi har hatt en god dialog med fagforeningene. Vi har forklart situasjonen, og vi opplever at det er en forståelse for at vi måtte gjøre dette. Men det er trist for alle som er involvert, sier han.

– Kan det bli aktuelt med ytterligere nedbemanninger i Norge fremover?
– Det håper vi ikke. Men vi vet ikke hva fremtiden bringer. Vi må alltid se på organisasjonen og tilpasse oss etter aktivitetsnivået. Det vi ikke per i dag, sier Wiedenmann.

Han opplyser at Teekay har rundt 2.050 norske ansatte, hvorav 250 er ansatt på land i Trondheim og Stavanger, mens omtrent 1.800 jobber på sjøen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen
 2. Olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  70 mister jobben i Teekay

 2. Betalt innhold

  70 mister jobben i Teekay

 3. Betalt innhold

  70 mister jobben i Teekay

 4. Betalt innhold

  Han drømmer om et siste eventyr med dette skipet

 5. Betalt innhold

  Har gått med tap i snart ett år – nå stenges feltet ned