Deutsche Bank-ansatte i tårer etter kraftige jobbkutt: – De fleste er ganske sinte

Den tyske storbanken skal kutte en femtedel av arbeidsstyrken. Mandag har ansatte i London fått beskjed om at nøkkelkortene slutter å virke. 

MISTER JOBBEN: Ansatte ble bedt om å gå på dagen bare timer etter at Deutsche Bank varslet jobbkutt.
Publisert:

Én dag etter at Deutsche Bank bekreftet at de kvitter seg med 18.000 ansatte verden over, har flere ansatte blitt kastet ut av kontoret.

– Du har et par runder med HR og så gir de deg en konvolutt og så må du forlate bygningen, sier en Deutsche Bank-ansatt i Hongkong til Reuters mandag morgen.

Andre sier de ble ført rett fra møte med ledelsen til heisen ut av bygningen, uten å ha fått lov til å rydde pulten sin, ifølge BBC.

– Man får ikke gjort jobben sin. Folk sender bare e-poster og ringer venner og hodejegere. Halve kontoret er borte og andre venter bare på å bli kalt inn til møte med HR, sier en aksjemegler som har jobbet ved Hongkong-kontoret i to år til BBC.

Flere ansatte i Sydney har også mistet jobben mandag.

Adgangskort slutter å virke

Også Deutsche Bank-ansatte i London ble fortalt at de hadde frem til klokken 12 norsk tid til å pakke sammen sakene sine og forlate kontoret, skriver The Guardian.

Flere ansatte skal ha vært i tårer og klemt tidligere kolleger.

Det skjer bare timer etter at de ble informert om at jobbkuttene i banken rammer deres avdeling. Ifølge Bloomberg mister hundrevis av ansatte i London jobben mandag.

– Jeg prøver å samle meg, sa en ansatt som mistet jobben ifølge The Daily Telegraph-journalist Lucy Burton på Twitter.

Personen ble fortalt at det ikke var lenge før adgangskortet sluttet å virke.

Flere har også valgt å ikke møte opp på jobb mandag, skriver Burton.

– De fleste er ganske sinte. Dette har ikke blitt håndtert på en god måte, skal en kilde ha sagt ifølge The Telegraph-journalisten.

Les også

Deutsche Bank kutter 18.000 stillinger: Har begynt å si opp ansatte i Asia

Rammer aksjehandel og investeringsbanken

Søndag bekreftet Deutsche Bank nedskjæringene i banken som fører til at en femtedel av arbeidsstyrken globalt mister jobben.

Ledelsen sa imidlertid ikke i hvilke land ansatte ville miste jobben.

Det er ventet at investeringsbanken og avdelingene som driver med aksjehandel rammes hardest. Det betyr at de største kuttene må skje i Europa og USA, skriver The Guardian.

I London alene har banken rundt 7.500 ansatte.

I Asia skal hele avdelinger som jobber med aksjetrading og børsnotering av selskaper legges ned, skriver Reuters.

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Donald Trump har en historie å fortelle om Deutsche Bank

Deutsche Bank-sjef Christian Sewing skrev i en e-post til ansatte mandag at han «beklager dypt for måten dette rammer noen av dere», men at banken ikke har noe valg med tanke på den langsiktige interessen til banken.

Kommer til å koste

Deutsche Bank har slitt med å gå med overskudd siden finanskrisen. Jobbkuttene er en del av en plan for å redusere kostnadene med en fjerdedel til 17 milliarder euro, tilsvarende 163 milliarder kroner, innen 2022.

Det kommer til å koste 7,4 milliarder euro de neste tre årene. Bare i andre kvartal 2018 kommer banken til å ha kostnader på tre milliarder euro, eller 29 milliarder kroner.

Arbeidsstyrken skal reduseres fra dagens 92.000 verden over til 74.000 i løpet av de neste årene.

Publisert:

Her kan du lese mer om