OPPSIDE PÅ 30 PROSENT: Klar kjøpsanbefaling på Tandberg

Tandberg-aksjen får kjøpsanbefalinger av to forskjellige meglerhus tirsdag.

Tandbergs konsernsjef Fredrik Halvorsen.
Publisert:

Videokonferanseselskapet Tandberg

OSE

TAA

slipper sine kvartalstall neste uke, og to meglerhus anbefaler sine kunder å kjøpe aksjen før tallene slippes.

"Tandberg slipper fjerdekvartals-rapporten sin førstkommende mandag. Dersom denne var svak, burde selskapet allerede sendt resultatvarsel", skriver Orion Securities i tirsdagens morgenrapport.

Orion tror Tandberg vil komme med tall som vil slå analytikernes estimater på omsetning og driftsresultat. Meglerhuset tror på et driftsresultat på 52 millioner dollar, noe som er 11 prosent høyere enn det som er konsensus.

Gode konkurrent-tall

Det er ikke bare forventningene om gode kvartalstall som får Orion Securities til å anbefale Tandberg-aksjen. Greie tall fra den argeste konkurrenten og en positiv utvikling i dollaren, får Orion til å ta frem sine aller beste anbefalinger.

Tandbergs hovedkonkurrent, Polycom, la i forrige uke frem et resultat som trakk Tandberg noe ned på børsen, men Orion mener tallene til Polycom var gode om man ser bort i fra virksomheter som Tandberg ikke driver med.

"Tandbergs hovedkonkurrent, Polycom, la frem en fjerdekvartals-rapport som var på linje med forventningene, men ledelsen guidet svakt for første kvartal. Polycoms største utfordring ligger imidlertid innen Voice Communication-segmentet, et område som Tandberg ikke er eksponert mot", skriver Orion.

Høy dollarkurs

Orion trekker også frem den høye dollarkursen som positivt for videokonferanseselskapet. Selskapet har selv uttalt at 10 prosent oppgang i dollaren mot kronen, fører til en økt bruttomargin på 1,2 prosent.

Orion peker dermed på at dollarkursen har vært 25 prosent høyere i fjerde kavrtal i forhold til tredje kvartal.

- Kjøp Tandberg

Når Orion ser disse punktene under ett, har meglerhuset en klar anbefaling til sine kunder.

"Dette sammen med posisjonen som global markedsleder i en raskt voksende nisje får oss til å lande på en klar kjøpsanbefaling"

Les også:

Følg Tandberg på E24 Børs!

Får teknisk støtte

Tandberg anbefales også av meglerhuset Christiania Securities. Det lille meglerhuset baserer sine analyser utelukkende på teknisk analyse, og mener Tandberg nå er et teknisk godt kjøp.

"Tandberg har reagert opp fra langsiktig støtte rundt 65 og dannet en kortsiktig stigende trend. Noe motstand ved 86-88, men videre oppgang er mest sannsynlig", skriver Christiania Securities i sin morgenrapport tirsdag (se graf).

Meglerhuset ser nå en oppadgående trend, og har en oppside i aksjen på omtrent 30 prosent i forhold til mandagens sluttkurs på 85 kroner.

"Vi opprettholder kjøpsanbefaling med kursmål 110 og stop loss 77 kroner", skriver Christiania.

"Safe heaven"

Tandberg-aksjen er opp 1 prosent tirsdag formiddag.

Så langt i år har Tandberg fått et løft på børsen på omtrent 15 prosent. Ser man på utviklingen de siste tolv månedene, har Tandberg-aksjen vært en av de bedre investeringene på Oslo Børs - til tross for en nedgang på fem prosent.

Tandberg er faktisk inne på topp 10-listen over alle aksjene på Oslo Børs det siste året. At en aksje med negativ avkastning er inne på vinner listen sier mye om nedturen på Oslo Børs i 2008.

Til forsiden

Publisert: