Norwegian-aksjen stiger 14 prosent

Norwegian sender 12 nye «Red Nose Warriors» i luften etter coronabremsen. Nyheten sender selskapet kraftig opp på Oslo Børs.

Publisert:

Tirsdag stiger Norwegian 14 prosent fra start etter nyheten om at de gjenopptar flere av sine ruter. Aksjen handles til kurs 3,45 kroner per aksje.

Totalt er det 76 ruter som gjenåpnes fra 1. juli. Dette fører til at flyselskapet kan sette ytterligere 12 fly i drift.

Les også

Norwegian trapper opp og vil ikke miste markedsandeler: – Dette er en risiko som er riktig å ta

Konkurrenten girer opp

I en melding tirsdag skrev konkurrenten SAS at de også øker kapasiteten i juli. SAS vil legge til flere ruter, og vil også operere internasjonale flyvninger fra Oslo.

SAS vil legge til flere ruter i København, og fra Oslo vil det opereres internasjonale flyginger til Athen, Malaga, Alicante, Mallorca, Split, Barcelona, Billund, Gran Canaria, Nice, Aalborg, Aarhus, Stockholm, København og Reykjavik, opplyses det.

Flere destinasjoner vil bli lagt til fra alle tre land når etterspørselen kommer tilbake skrev selskapet.

Flyr i utlandet

Like etter SAS sin melding annonserte Norwegian tirsdag at de også setter inn flere fly, og startet flyvninger fra Aalborg til København.

Siden årsskiftet har aksjekursen falt 91,07 prosent. Det er flere faktorer som spiller inn på aksjekursens nedgang. For det første førte reiserestriksjoner grunnet coronapandemien til at flyselskaper verden over mistet inntektene sine.

I tillegg har Norwegian gått gjennom en rekke steg for å få tilgang til statens krisepakke som også har ført til at flere aksjer har blitt plassert ut i markedet, som i sin tur medførte at aksjene ble «vannet ut».

Les også

Norwegian gjenåpner 76 ruter – skal fly utenlands

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om