Gunstig vær og sterke finansmarkeder bidro til kraftig resultathopp for Gjensidige

Forsikringskjempen kan vise til kraftig bedring i årets tre første måneder. Gunstig vær, sterke finansmarkeder, salget av banken og økte priser bidro til milliardoverskuddet.

SOLIDE TALL: Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, kan vise til kraftig bedring i første kvartal.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

– Vi er fornøyd med å ha levert et solid resultat i første kvartal, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige i en pressemelding.

I første kvartal bidro gunstige værforhold i Norge og sterke finansmarkeder til resultathopp for Gjensidige, melder forsikringsselskapet.

I kvartalet steg resultatet før skatt til 3,03 milliarder kroner fra 605 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Også salget av Gjensidige Bank bidro mye til resultatet. Gevinsten som er bokført er på 1,6 milliarder kroner, og utenom denne endte resultatet før skatt på 1,45 milliarder kroner.

Les også

Norwegians start på 2019 ble ikke like tøff som ventet: Men Max-problemer bremser bookinger

– Vi nådde en viktig milepæl i kvartalet da vi fullførte salget av Gjensidige Bank. Dette styrker vår finansielle fleksibilitet, og legger grunnlag for økt fokus på vår kjernevirksomhet, sier konsernsjefen.

Øker prisene

Resultatet fra forsikringsvirksomheten var også sterkere, med en oppgang til 798,1 fra 411,2 millioner kroner i perioden. Samtidig økte finansresultatet til 682,2 fra 254,8 millioner kroner.

Nøkkeltallet combined ratio, som viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av inntektene, falt til 86,6 fra 93. Det viser at Gjensidige satt igjen med mer etter utbetalingene.

– Lønnsomheten for motorvognforsikringer i Norge nådde et vendepunkt i kvartalet, skriver Gjensidige, som peker på at det åpner for lavere skadeprosent fra disse forsikringsproduktene fra andre kvartal.

Les også

Knalltall fra Facebook og Microsoft

Konsernet skriver også at det fortsatte med betydelige prisøkninger i alle segmenter, som skal bidra til å bedre lønnsomheten sammen med blant annet effektiviseringstiltak.

Bedre enn ventet

Lenger opp i regnskapet hadde Gjensidige premieinntekter fra skadeforsikring på 5,94 milliarder kroner, opp fra 5,87 milliarder på samme tid i fjor.

Etter alle kostnader satt selskapet igjen med et nettoresultat på 2,75 milliarder kroner, mot 443 millioner kroner i fjorårsperioden.

Det overgår forventningene til analytikerne i en undersøkelse fra Infront, hvor det var ventet et nettoresultat på 2,62 milliarder kroner.

Les også

Trump og Nato-mål kan gi forsvarsvekst

Les også

Mye større tap enn ventet for Tesla

Les også

XXL spente på 2019: – Føler vi har kommet oss gjennom det vanskeligste

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Gjensidige

Flere artikler

  1. Kraftig resultathopp for Gjensidige – tjente 1,6 milliarder

  2. Solid resultathopp for Gjensidige

  3. Millionunderskudd for Gjensidige Forsikring

  4. Gjensidige har aldri tjent mer på forsikring

  5. Gjensidige tjente over to milliarder: – Dette er pansertall