Oppkjøp og sammenslåinger

Belgisk selskap vil kjøpe Data Respons for 3,7 milliarder

Det er duket for et høyteknologisk oppkjøp av Oslo Børs-notert selskap.

HAR VOKST KRAFTIG: Data Respons-sjef Kenneth Ragnvaldsen (t.v.) og daglig leder i datterselsakpet R&D Services Ivar A. Melhuus Sehm.

Asgeir Aga Nilsen / E24
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Det belgiske selskapet Akka Technologies har lagt inn et bud på teknologiselskapet Data Respons. Det skriver sistnevnte i en børsmelding torsdag.

Akka tilbyr aksjonærene i Data Respons 48 kroner per aksje, noe som er åtte kroner over sluttkursen onsdag.

Aksjonærer med 43 prosent av aksjekapitalen har allerede gitt sin forhåndsaksept til tilbudet. Dette gjelder blant annet en rekke styremedlemmer og den øverste ledelsen i selskapet.

– Dette prosjektet er virkelig en game changer når vi skaper Europas største industrielle tingenes internett (IIOT) powerhouse, sier gründer og daglig leder av Akka, Mauro Ricci i meldingen.

Data Respons leverer programvare, digitale løsninger og elektronikk til en rekke bransjer, blant annet maritime næringer, industri, forsvar, bank, energi og telekommunikasjon.

Les også

Les også: Teknologiselskap merker stramt arbeidsmarked (november)

– God strategisk match

– Akkas foreslåtte oppkjøp av Data Respons gir vårt team økt potensial for utvikling, og de to selskapene er definitivt en god strategisk match. Vi deler de samme verdiene, så vel som lidenskapen for innovasjon med Akka, sier Data Respons-sjef Kenneth Ragnvaldsen i meldingen.

Akka har satt betingelser om at 90 prosent av aksjonærene i Data Respons godtar tilbudet, i tillegg til at tyske konkurransemyndigheter godkjenner oppkjøpet. Akka Techonolgies er børsnotert på Paris-børsen.

Det er ventet at tilbudsperioden vil starte i midten av januar, og være på fire uker.

Anbefaler tilbudet

Styret har enstemmig anbefalt budet, en beslutning som støttes av en ekstern vurdering gjennomført av Handelsbanken, opplyser selskapet.

– Etter flere år med strålende arbeid fra vår ledelse og organisasjon, tror vi at dette tilbudet gir veldig god verdi for alle aksjonærer, sier styreleder Erik Langaker i Data Respons.

– Hele styret mener at selskapene sammenslått representerer gode muligheter for både ansatte og eksisterende kunder, fortsetter han.

JP Morgan og DNB Markets har vært finansielle rådgivere for Akka. Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver for selskapet.

For Data Respons har ABG Sundal Collier fungert som finansiell rådgiver, mens advokatfirmaet CLP har vært juridisk rådgiver.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Oppkjøp og sammenslåinger
 2. Data Respons
 3. Aksjelive
 4. Oppkjøp

Flere artikler

 1. Svenske SBB vil sluke Hemfosa for 22,25 milliarder

 2. Solon kjøper Kruse Smith Eiendom for rundt 608 millioner kroner

 3. Veidekke vil skille ut eiendomsvirksomheten

 4. Annonsørinnhold

 5. Tencent legger inn bud på alle aksjene i Funcom

 6. Oppkjøpsfondet EQT inn i Storebrand: – Ønsker å være en aktiv eier