Polight dagens vinner på positiv Oslo Børs

SAS-aksjen snudde det kraftige fallet tidligere onsdag om til en markant oppgang.

Publisert:

Hovedindeksen endte med en oppgang på 0,71 prosent onsdag. Dermed forsetter Børsen å hente seg inn etter at frykten for den nye omikron-varianten har tynget markeder verden over den siste tiden.

  • Polight har inngått sin første masseproduksjonsordre fra en ikke-navngitt kunde. Det sendte aksjen opp 14,68 prosent på Børsen.
  • SAS-aksjen har i løpet av børsdagen snudd, og endte med en oppgang på to prosent. Aksjen falt mer enn 11 prosent ved åpning.
  • Softox-aksjen steg 11,04 prosent etter ny EU-tolkning.
  • Aker BioMarine har kapitalmarkedsdag, og opplyste i forkant av den at de venter 2021-salg på noe under 289 millioner dollar. Aksjen endte ned 0,92 prosent etter en oppgang på over to prosent tidligere i dag.
  • Norsk Hydro og DNB løftet Oslo Børs, med oppgang på henholdsvis 3,8 og 2,47 prosent.

SAS henter inn kraftig fall

Nordea har nedjustert kursmålet på SAS til 0,5 svenske kroner per aksje, ned fra 1,2 kroner, ifølge TDN Direkt.

Selskapet la frem resultatet for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal tirsdag. Det viste et resultat på minus 744 millioner svenske kroner, opp fra minus 2,57 milliarder på samme tid i fjor.

Før børsåpning meldte flyselskapet at de inngår leieavtale på to Boeing 737 Max-fly, med en varighet på ni år.

– Avtalen er viktig i arbeidet vi gjør med å bygge en moderne og effektiv flyflåte for fremtiden, sa konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian i pressemeldinger.

Konkurrenten Norwegian steg samtidig fem prosent.

Softox stiger etter ny EU-tolkning.

Softox meldte at EU-kommisjonens tolkning av Biocidregelverket åpner for at deres produkter kan rulles ut i det europeiske markedet.

– EU-kommisjonens analyse og vurdering medfører at Softox kan, hvis selskapet ønsker, gå i alle europeiske markeder med sine desinfeksjonsprodukter for hånd og overflate, sa administrerende direktør Geir Almås i børsmeldingen, ifølge TDN Direkt.

Oljeprisen og oljeselskap stiger

Oljeprisen stiger onsdag etter kraftig fall tirsdag ettermiddag. Prisen på nordsjøoljen var på toppnivåene i dag over 72,2 dollar fatet.

I skrivende stund har oppgangen imidlertid dempet seg noe, og norsjøoljen er opp 1,75 prosent til 71,48 dollar fatet.

Dermed er oljeprisen over 70 dollar per fat, etter at den falt under tirsdag ettermiddag.

Oljeselskapene Equinor og Aker BP steger fra stiger på formiddagen. Førstnevnte er mest omsatt og stiger 0,33 prosent, mens Aker BP stiger 1,61 prosent.

Børsene i Asia steg onsdag morgen, etter tre handelsdager med fall, etter at den nye coronavirusvarianten skapte usikkerhet i markedene.

På Wall Street endte tirsdagen med fall, etter at sentralbanksjefen Jeremy Powell sa at de vil vurdere å stoppe krisetiltakene tidligere enn ventet.

Publisert:

Her kan du lese mer om