Fire Solon-aksjonærer deler 1,1 milliarder i kontanter: – Svært godt fornøyde

Runar Vatne, Tor Aksel Voldberg, Simen Thorsen og Øystein Landvik får også tilsvarende beløp i aksjer når SBB blar opp for boligutvikler Solon Eiendom.

Investor Tor Aksel Voldberg er blant de fire hovedaksjonærene i Solon Eiendom som tirsdag har solgt alle sine aksjer til svenske SBB.
Publisert:

Storaksjonærene får et oppgjør fordelt på halvparten i kontanter og halvparten i aksjer, bekrefter Vatne overfor E24.

Han selger sammen med Solon-grunnlegger Thorsen, Landvik og Voldberg alle sine Solon-aksjer til den svenske eiendomsgiganten SBB.

De fire er største aksjonærer i Solon og selger til sammen 51,1 millioner aksjer for 44 kroner per stykk. Det gir et samlet oppgjør på 2,25 milliarder kroner.

Les også

Svenske SBB kjøper Solon

Vil ha alt

SBB har måtte bla opp en premie på 18 prosent fra mandagens sluttkurs for å sikre seg nær 63 prosent av aksjene i Solon.

Selskapet sitter nå med over 83 prosent medregnet aksjene selskapet hadde fra før, og vil legge inn et pliktig bud på resten av aksjene.

Investor Runar Vatne er største aksjonær i Solon Eiendom, med 21 prosent, direkte og indirekte, og selger alle sine aksjer til SBB.

Casher inn

Oppgjøret innebærer at de fire Solon-aksjonærene får en kontantbetaling på 1,12 milliarder kroner. Aksjeoppgjøret foretas gjennom en rettet emisjon på 1,12 milliarder svenske kroner mot de fire.

  • Volbergs aksjesalg innebærer et oppgjør på totalt 552 millioner kroner, med en kontantdel på rundt 276 millioner kroner.
  • Thorsen selger aksjer for til sammen 652 millioner kroner, med en kontantbetaling på 326 millioner.
  • Vatnes oppgjør er på 753 millioner kroner, og kontantdelen på 377 millioner. Landvik selger for totalt 292 millioner og får 146 millioner kontant.

– Svært godt fornøyde

– En lengre prosess er kommet i havn med et utfall som vi som majoritetsaksjonærer er svært godt fornøyde med, skriver Thorsen i en sms til E24.

– Solon Eiendom og selskapets ansatte får i SBB en ambisiøs og slagkraftig eier. Selskapets øvrige aksjonærer får samtidig anledning til å realisere gevinster på et attraktivt kursnivå. Det vil bli spennende å følge med på Solon videre, skriver han.

Solon-grunnlegger og styreleder, Simen Thorsen.

E24 har også vært i kontakt med Voldberg, som sier han ikke har noen kommentarer.

– Er vel ok

Norgesgruppen-eierne Johannson-familien er gjennom Joh Johannson Eiendom AS også en av Solons største aksjonærer.

Selskapet kom inn på eiersiden i en emisjon i mai 2019, gjennom et kjøp av fire millioner aksjer til kurs 38 kroner, i alt noe over 150 millioner kroner.

I dag eier Joh Johannson Eiendom fem millioner aksjer eller 6,13 prosent. Til kurs lik dagens oppkjøpspris på 44 kroner, verdsettes posten til 220 millioner kroner.

Les også

Spår flere eiendomsjafs: – De svenske selskapene er på oppkjøpsjakt

Styreleder Johan Johannson, Joh Johannson Eiendom.

Styreleder John Johannson i Joh Johannson Eiendom er tilsynelatende fornøyd med prisen i dagens transaksjon.

«Kr 44/aksje er vel ok», skriver Johannson i en SMS til E24.

Han opplyser til E24 at kostprisen deres trolig er på 38 kroner. Legger man det til grunn, vil Joh Johannson Eiendom ha en gevinst på 30 millioner kroner ved et eventuelt salg på 44 kroner.

Les også: – Ingen Johansson skal gjøre dette for å bli rik

SBB vil komme med et pliktig bud på resterende aksjer i Solon Eiendom i løpet av fire uker, som påkrevd, ifølge dagens melding.

«Tilbudsprisen i det pliktige tilbudet vil være lik den høyeste prisen SBB har betalt for aksjer i Solon Eiendom i løpet av de siste seks månedene», heter det der.

Les også

Solgte boliger for 1,77 mrd. i løpet av ett år i Bjørvika: – Helt fantastisk interesse

Les også

Aksel Hennie bladde opp 27,25 millioner for eiendom

Publisert:
Gå til e24.no